Platform Social Business

[Podcast] over Sharing Economy met Rachel Botsman

Posted In Deeleconomie, PSB - Door Antal de Waij op donderdag, februari 26th, 2015 With No Comments »
Share Button

Botsman whats mine is yoursHieronder kun je luisteren naar een gesprek van Leo von Bülow-Quirk met Rachel Botsman, een van de drijvende krachten achter de wereld van de sharing economy en collaborative consumption, zeg maar de deeleconomie.

Rachel Botsman heeft in 2010 haar theorie over “collaborative consumption” beschreven in het boek “What’s Mine is Yours: How Collaborative Consumption Is Changing The Way We Live”. Haar doorbraak kwam echter door een TED talk over dit onderwerp. Het filmpje is al door mee dan twee miljoen mensen bekeken. TIME magazine heeft vervolgens haar Collaborative Consumption theorie bestempeld als 1 van de 10 ideeen die de wereld zal doen veranderen.

In deze podcast deel Botsman de volgende inzichten:

1. het idee achter de  “sharing economy” en de impact op global business.
2. hoe relaties veraneren tussen bedrijven en consumenten en wie hierin het initiatief heeft.
3. hoe de deeleconomie de aard van werk veranderen en de manier waarop mederwerkers met elkaar omgaan.

 

 

Bron: speakerinsights.com 

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>