Platform Social Business

Roudle en Social Charging winnaars Smart Mobility Challenge 2014

Posted In Platforms & Software & Data, PSB - Door Antal de Waij op maandag, december 15th, 2014 With No Comments »
Share Button

De applicaties RoSchermafbeelding 2014-12-15 om 14.36.06udle en Social Charging hebben de Smart Mobility Challenge 2014 overtuigend gewonnen. Daarmee slepen de ontwikkelaars Brentjens GEO-ICT en Blue Max elk 50.000 euro in de wacht voor doorontwikkeling van hun toepassingen.

De winnaars werden woensdag 10 december tijdens de Get Connected bijeenkomst van de Economic Board Utrecht bekend gemaakt door Remco van Lunteren, gedeputeerde Mobiliteit,  Economie en Financiën van de provincie Utrecht. Zowel de publiekjury als de professionele jury kozen dezelfde twee winnaars uit de 5 genomineerden.

Roudle is een locatieplanner die de meest duurzame plaats berekent om samen te komen met een groep mensen. Ideaal voor vergaderingen met personen afkomstig uit verschillende delen van het land.

Social Charging grijpt in op de sociale verantwoordelijkheid van de gebruikers van openbare laadpalen. Het verzoekt andere e-rijders om laadpalen vrij te maken van reeds opgeladen voertuigen om zo gebruik van de laadpaal verder te benutten.


De prijs van 100.000 euro is, in het kader van het mobiliteitsprogramma Beter Benutten (http://www.beterbenutten.nl), beschikbaar gesteld door het Ministerie van Infrastructuur en de provincie Utrecht. Het ontwikkelbudget moet besteed worden aan de realisatie van de winnende concepten. In het eerste kwartaal 2015 dienen beide winnaars een volledig werkende applicatie op te leveren.

 

Bron

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>