Platform Social Business

Samsung bouwt betaalfunctie voor volgende smartwatch

Posted In Internet of Things & Wearables, PSB, Social Commerce - Door Redactie op donderdag, september 25th, 2014 With No Comments »
Share Button

20140922 Smartwatch SamsungDe volgende smartwatch van Samsung krijgt naar verluidt een betaalfunctie met beveiliging middels vingerafdruk. Dat meldt Business Korea op basis van een “hooggeplaatste Samsung-medewerker”.

Samsung zou de smartwatch met betaalfunctie op zijn vroegst begin 2015 presenteren. Voor de betaalfunctie zou Samsung samenwerken met betaalbedrijf Paypal en Synaptics, ontwikkelaar van biometrische beveiliging.

NFC
Gebruikers van de smartwatch zouden draadloos via nfc Paypal-betalingen kunnen doen door hun vingerafdruk met het horloge te scannen. De bijbehorende betaal-app zou gebruikers daarnaast middels gps op de hoogte brengen van aanbiedingen in winkels in de buurt. Ook zouden via die app aankopen kunnen worden gedaan, voordat de gebruiker in de betreffende winkel is.

Apple Pay
De dienst lijkt in opzet op Apple Pay. Die betaaldienst werd door Apple gelijktijdig met de iPhone 6 en Apple Watch gepresenteerd, en werkt enkel met die apparaten en vooralsnog alleen in de VS. De iPhone 6 gebruikt in geval van Apple Pay-betalingen de ingebouwde vingerafdrukscanner, de Apple Watch heeft dat niet. In plaats daarvan moeten gebruikers van dat horloge een code intoetsen wanneer zij het horloge aan doen. Betalingen zouden dan zonder extra code mogelijk zijn zolang de gebruiker het horloge om houdt. Dat wordt met de hartslagmeter in de gaten gehouden.

Mobile World Congress, waar het nieuwe model van Samsung wordt verwacht, vindt in maart 2015 in Barcelona plaats.

Bron

 

About Redactie

About -

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>