Platform Social Business

Social Network Spotlight: Secret, anoniem sociaal netwerken

Share Button

Word jij er ook wel eens moe van om alleen maar via Facebook happy peppy berichten te verspreiden, of je in te houden als het om je mening gaat, omdat je toch wel een beetje bang bent voor hoe anderen zullen reageren? Ben je ook moe van de cryptische omschrijvingen via songteksten of quotes op Facebook of Twitter over hoe jij je voelt? Dan is het sociale netwerk secret.ly iets voor jou.

Secret stelt jou in staat om je diepste geheimen te delen met je Facebook vrienden zonder dat ze weten dat jij het bent. Je kun took anoniem replyen op de geheimen van anderen. Om advies te geven of om gewoon te lachen om iets wat ze hebben gepost.

Persoonlijke bekentenissen

De App wordt gebruikt om schuld te bekennen of te lachen om die toch wel bijzondere momenten waarop je je doodschaamt, maar dan zonder dat je naam hieraan is verbonden. Je kunt ook anoniem praten over je werk, je baas en je collega’s en ronduit zeggen wat je van denkt.

Gemaskerd bal

Omdat het om je eigen vrienden gaat en je niet weet wie wat zegt maakt Secret tot een spannend sociaal netwerk. Je bent eenvoudigweg nieuwsgierig naar wie wat heeft gezegd. Secret voelt daarom een beetje alsof je op een gemaskerd bal bent met Venetiaanse maskers op. Je weet wie er allemaal zijn maar je weet niet precies wie er achter dat masker schuilgaat, aldus David Mark Byttow, mede-oprichter.

Geheim

De zaken die mensen delen zijn iets kwetsbaarder, onzekerder, emotioneel, gek of boos. Een heel andere toon dus dan via het altijd blije Facebook of Instagram.  Het gaat niet zozeer om het “delen van geheimen” maar om “in het geheim te delen”.

Er zijn nog geen officiële cijfers uit van dit netwerk maar berichten geven aan dat Secret hard groeit en onlangs 25 miljoen dollar aan Venture Capital heeft opgehaald waarmee expansie naar Nederland, Rusland en China wordt gefinancierd.

 

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>