Platform Social Business

Spotify gebruikers willen best reclame ontvangen

Posted In Platforms & Software & Data, PSB, Social Commerce - Door Antal de Waij op donderdag, januari 29th, 2015 With No Comments »
Share Button
Spotify onderzoekIn Australië is onlangs onderzoek gedaan onder Spotify gebruikers met de vraag of deze gebruikers het redelijk vinden reclame uitingen te ontvangen ten behoeve van de uitvoerende artiesten. Het onderzoek is gedaan door YouGov. 94% van de (gratis) Spotify gebruikers vindt dat ze artiesten moeten hlepen geld te verdienen om piraterij tegen te gaan. Het luisteren naar reclame wordt als rechtvaardig en eerlijk ervaren om toegang te krijgen tot miljoenen muzieknummers via mobiel en desktop.

Het nieuws is onthult als onderdeel van de ‘Are You A Spotify Genius’ infographic dat een overzicht geeft voor adverteerders in de waarde van de gratis Spotify gebruikers. Enkele highlights:
  • Gebruikers gebruiken per dag Spotify negen keer langer dan Facebook met een gemiddelde van 145 minuten per dag.
  • 78% van de Spotify gebruikers is onder de 34 jaar.
  • Gebruikers hebben gemiddeld hogere inkomen.

Bron: Campaignbrief.com

 

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>