Platform Social Business

Tap2Tag lanceert medisch alarm NFC polsband

Posted In Internet of Things & Wearables, PSB - Door Antal de Waij op dinsdag, juni 24th, 2014 With No Comments »
Share Button

Tap2TagHerinner je je de metalen SOS-hanger nog? Sommige mensen hadden die om hun nek of pols hangen. In de robuuste behuizing zat een opgevouwen papiertje met daarop medische informatie zoals je bloedgroep en medicijngebruik.

Tap2Tag is de doorvertaling daarvan naar de 21e eeuw. In de siliconen armband (ook leverbaar als hangertje, plastic kaart of sticker) is een NFC chip verwerkt, waaraan belangrijke informatie kan worden gekoppeld. In geval van nood kunnen medische hulpdiensten snel via hun mobieltje belangrijke (medische) data ontsluiten zoals persoonsgegevens, medische conditie, bloedgroep, allergie-informatie, medicijngebruik en/of donorstatus.

In geval van het ontbreken van een smartphone met NFC-technologie kan data ook via een op de drager geprinte, unieke code worden ontsloten. Het aflezen van de informatie kan gelijk als trigger werken voor een direct te sturen boodschap (e-mail of sms) naar familie.

Gelaagde ontsluiting van data

De gebruiker is zelf verantwoordelijk voor het laden en actualiseren van de opgeslagen data. DeHet mooie is dat je als gebruiker zelf kunt bepalen welke informatie meteen mag worden vrijgegeven aan iedereen, zoals bloedgroep of een medische conditie zoals epilepsie. Het volledige medische dossier is alleen toegankelijk voor medische diensten zoals ambulancepersoneel. De data zelf zijn versleuteld opgeslagen in een beveiligde cloud-omgeving. Ambulancediensten in Engeland zijn erg enthousiast over dit initiatief.

Het grote voordeel van dit systeem voor de gebruiker is het feit dat je maar één keer betaalt in plaats van een betaling via abonnementsstructuur. Heb je eenmaal het vaste bedrag van ca. € 20,- betaald, mag je zo vaak als je wilt je informatie actualiseren.

Bron

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>