Platform Social Business

Tesla maakt patenten openbaar en toont visionair leiderschap

Posted In Deeleconomie, Platforms & Software & Data, PSB - Door Antal de Waij op vrijdag, juni 13th, 2014 With No Comments »
Share Button
Alle Tesla patenten aan de muur bij Tesla

Alle Tesla patenten aan de muur bij Tesla

Gisteren heeft automaker Tesla al haar technologie patenten openbaar gemaakt ten gunste van de open source beweging en voor de vooruitgang van de technologie voor elektrische voertuigen. Dit heeft oprichter Elon Musk gisteren op het blog van Tesla bekend gemaakt.

Tesla is er om duurzaam transport mogelijk te maken en daarom maken zij nu de weg vrij om alle intellectuele eigendommen met anderen te delen. Tesla belooft geen rechtszaken aan te spannen tegen iedereen die haar technologie ter goeder trouw gebruikt.

Fijntjes geeft Tesla aan dat ze zichzelf tot nu toe wilden beschermen tegen grote autofabrikanten die hun massaproductie faciliteiten zouden gebruiken om Tesla te overvleugelen. Het tegengestelde is gebeurd. Elon Musk geeft aan dat de grote autofabrikanten nauwelijks auto’s op de markt brengen (slechts 1% van hun verkoop) die een duurzame bijdrage leveren. En ze produceren ook nog auto’s met een beperkte actieradius.

Gegeven het feit dat de huidige productiecapaciteit van auto’s rond de 100 miljoen auto’s per jaar ligt, is het voor Tesla onmogelijk de milieucrisis in haar eentje te bezweren. Met de huidige actie, het opengooien van de patenten toont Tesla, en Elon Musk in het bijzonder, zich als visionaire leider die zojuist heeft bewezen de wereld een beetje ten goede te kunnen veranderen.

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>