Platform Social Business

Toiletservice Airpnp: als je moet… dan moet je!

Share Button

airpnpSinsd 17  februari bestaat Airpnp. Een peer-to-peer toiletservice. Wie kent het niet, je bent onderweg en je moet heel nodig en er is geen of alleen openbare toiletruimtes in de buurt waar je niet graag naar binnen gaat. Hoewel het initiatief is gestart als een grap onvingen oprichters Travis Laurendine en Max Gaudin dusdanig veel positieve response dat ze besloten het idee door te zetten. Met wat programmeerervaring in de achterzak was er zes dagen later een website en het concept van een entrepeeneur, de host, was geboren.

Met Airpnp wordt een toiletbezoek een ervaring, van eenvoudig betegelde toiletten tot aan marmeren paleisjes met gouden pot. Het businessmodel is gebaseerd op advertenties en particulieren en bedrijven kunnen hun ruimte aanbieden. Naast particulieren doen ook kerken en bedrijven mee. De betaling varieert van 1 tot 2o dollar.

Op de Airpnp website doet Max verslag van de afgelpen drie weken en dat is erg vermakelijk om te lezen. Binnen enkele dagen meer dan 30.000 unieke bezoekers en een doorbraak naar Amerikaanse en internationale media. Gestart in New Orleans zijn na drie weken meer dan 33o toiletten geüpload en doet elk continent in de werle mee met landen als Canada, Iran, Taiwan, Japan, Rusland en natuurlijk de Verenigde Staten.

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>