Platform Social Business

Twitter introduceert inloggen op apps en web met telefoonnummer

Posted In Platforms & Software & Data, PSB - Door Redactie op maandag, oktober 27th, 2014 With No Comments »
Share Button

20141023 Twitter inloggen telefoonnummerTwitter heeft nieuwe ontwikkeltools uitgebracht. Eén van de nieuwe features is Digits, die ontwikkelaars in hun apps kunnen inbouwen en gebruikers in laat loggen met hun telefoonnummer. Dit moet een alternatief vormen voor inloggen via Facebook-, Google- of Twitter-accounts.

Fabric
TwitterDigits is onderdeel van Fabric; een set nieuwe ontwikkeltools voor makers van mobiele apps, zo maakte Twitter bekend tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie Flight. De techniek om van het telefoonnummer gebruik te maken moet het gemakkelijker maken voor gebruikers om op websites en apps in te loggen omdat het niet nodig is om een gebruikersnaam en wachtwoord te onthouden. Om in te loggen via de Digits-dienst moet eenmalig een bevestiging worden afgegeven via een sms-bericht.

Gemakkelijk inloggen
Twitter stelt dat het gebruik van Digits gemakkelijker is dan bestaande inlogmethoden die via sociale-netwerksites werken, bijvoorbeeld via Facebook, Google of Twitter zelf. Doordat het telefoonnummer wordt gebruikt hoeven gebruikers niet te vrezen dat er uit hun naam dingen op sociale-netwerksites worden gepost. Daarnaast is een telefoonnummer universeel: Digits is daarom meteen beschikbaar in alle landen en verder werkt het op Android, iOS en het web.

Softwarekits
In Fabric zit naast Digits een aantal nieuwe zaken. Zo is er de analysesoftware Crashlytics en de advertentiemanager MoPub. Twitter biedt softwarekits aan van deze twee bedrijven, die gebruikers moeten helpen om betere apps te maken en hiermee geld te verdienen. Eerder verschenen er geruchten dat Twitter met dergelijke tools zou komen.

Ook is er Twitter Kit: daarmee moet het gemakkelijker worden om tweets te embedden in andere apps of op het web, en is het opstellen van Twitter-berichten vanuit andere apps verbeterd. Ook zorgt Twitter Kit ervoor dat het inloggen op apps en websites via een Twitter-account is versimpeld.

Fabric is inmiddels al beschikbaar gemaakt voor de ontwikkelaars die tijdens de Flight-bijeenkomst aanwezig waren. In de komende tijd moeten de tools beschikbaar komen voor alle ontwikkelaars.

Bron

About Redactie

About -

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>