Platform Social Business

Uber stapt naar rechter om boetes voor uberPOP-chauffeurs

Posted In Deeleconomie, PSB - Door Redactie op donderdag, november 20th, 2014 With No Comments »
Share Button

20141119Uber stapt naar de rechter om de boetes voor vier uberPOP-chauffeurs ongedaan te krijgen. UberPOP is een dienst waarbij particulieren met hun eigen auto klanten meenemen, voor ongeveer de helft van de prijs van een taxi. De dienst is sinds eind juli in Amsterdam beschikbaar.

Snorders?
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) beschouwt uberPOP als een snordersdienst, omdat de chauffeurs niet aan de regels voor een taxi voldoen. In oktober kregen vier uberPOP-chauffeurs tijdens een controle van de Inspectie ieder een boete van 1500 euro.
Uber zei toen al de boetes te zullen aanvechten en doet dat nu dus ook. De zaak dient vrijdag 21 november. Het bedrijf zegt dat uberPOP “een vervoersoplossing is die voldoet aan de doelstellingen van de wet”. Volgens Uber zijn de maatregelen van de ILT disproportioneel en contraproductief.

Als de rechter de boete handhaaft, zal Uber die voor de chauffeurs betalen. Maar de chauffeurs krijgen dan ook een aantekening op hun justitiƫle documentatie, oftewel een strafblad.

Bron

About Redactie

About -

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>