Platform Social Business

Uber weer verboden in Berlijn en Hamburg

Posted In Deeleconomie, PSB - Door Antal de Waij op zaterdag, september 27th, 2014 With No Comments »
Share Button

Rechtbanken in Berlijn en Hamburg hebben taxiservice Uber opnieuw verboden. Dat is vrijdag bekend gemaakt. Het bedrijf handelt niet in overeenstemming met de Duitse wet die gaat over het vervoer van passagiers. De Berlijnse rechtbank geeft aan dat onduidelijk is of UberPop privé chauffeurs geschikt zijn om de speciale verantwoordelijkheid van het vervoeren van passagiers te dragen. Tegelijkertijd is aangegeven dat de Uber Black service, de limousine service van Uber, niet voldoet aan de wettige eis terug te keren naar een service centrum en daarom tussen de huidige taxi en autoverhuurregels valt.

Uber heeft aan te geven nog geen beslissing te hebben genomen om in hoger beroep te gaan om de heftige weerstand van wetgevers en de huidige taxiwereld te breken. “Uber bestudeert de details van de rechtbankdocumenten over het besluit” aldus een woordvoerder. Deze gaf niet aan of Uber de dienst in Berlijn en Hamburg blijft aanbieden of stopzetten in afwachting van een mogelijk hoger beroep. Tot nu toe heeft Uber zich alleen teruggetrokken uit Vancouver in Canada.

Deze laatst uitspraak van de rechtbanken gaan in tegen uitspraken van een rechtbank in het Duitse Frankfurt die onlangs het verbod van eerder dit jaar juist ontkrachtte en brengt een ambivalente en houding van Duitsland aan het licht. Het Duitse Ministerie van Economische zaken zei vorige week nog dat Duitsland ruimte moet maken voor nieuwe, digitale business modellen naast bestaande businessmodellen en wil de huidige wetgeving opnieuw bestuderen.

 

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>