Platform Social Business

Uber wil taxichauffeurs uitschakelen

Posted In Deeleconomie, Platforms & Software & Data, PSB - Door Antal de Waij op dinsdag, februari 3rd, 2015 With No Comments »
Share Button
Bron: Techcrunch

Foto: Techcrunch

Gisteren hebben Uber en Carnegie Mellon University (CMU) een strategisch partnership aangekondigd. Het betreft de ontwikkeling van een “Uber Advanced Technologies Center in Pittsburgh, Verenigde Staten, dichtbij de campus van de universiteit. Het centrum zal zich bezig gaan houden met de ontwikkeling van technologie om veilig en betrouwbaar transport voor iedereen beschikbaar te stellen. Hieruit kun je aflezen… dat ze de directe concurrentie aangaan met Google’s zelfrijdende auto’s, meldt Techcrunch.

In het verleden liet de CEO van Uber, Travis Kalanick al weten dat hij chauffeurs zou willen vervangen voor zelfrijdende auto’s. Hij zei: “De reden waarom Uber duur zou kunnen worden is omdat je betaald voor die kerel in de auto”. Een uitspraak die hem niet door iedereen in dank is afgenomen.¬†Kennelijk voegt hij nu de daad bij het woord om de kosten van Uber nog lager te maken en daarmee te voldoen aan de missie van Uber.

Bron: Uber

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>