Platform Social Business

Uber zou Engelse belastingen naar Nederland sluizen

Posted In Deeleconomie, Platforms & Software & Data, PSB - Door Antal de Waij op maandag, juni 23rd, 2014 With No Comments »
Share Button

tax-havensDat Nederland een gunstig fiscaal klimaat heeft dat wisten we natuurlijk al. Reden voor The Rolling Stones en andere multinationals om zich in Nederland te vestigen. Uber heeft deze weg ook gevonden en dat is tegen het zere been van de Engelse taxi-branchevereniging Licendsed Private Hire Car Association die aangeeft dat Uber hiermee de Engelse wet overtreedt.

Op LinkedIn is de vacature te zien voor een belastingspecialist met ervaring op het gebied van ‘transfer pricing’. Dit betekent het ‘rondpompen’ van geld tussen divisies van dezelfde onderneming doordat deze ondernemingen elkaar factureren. Uber heeft diverse vennootschappen in Nederland geregistreerd aldus de Kamer van Koophandel.

 

 

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>