Platform Social Business

UberPOP arriveert in Amsterdam

Share Button

uberpop amsterdamVandaag lanceert Uber uberPOP in Amsterdam.  Hiermee opent taxidienst Uber de aanval op de Amsterdamse taximarkt door nu ook particulieren, zij het nog beperkt, toe te laten om geld te verdienen met hun heigen auto. Het is een nieuwe optie in de Uber app, waarmee je een voordelige rit kan bestellen bij een particuliere bestuurder. Een interessante stap, want eerder werd Uber in Hamburg bijvoorbeeld verboden. Wellicht spelen de uitspraken van Minister Kamp van Economische zaken een rol. Hij gaf eerder aan dat hij bereid was de huidige wet te veranderen ten gunste van innovatieve initiatieven. Iedere bestuurder is zorgvuldig geselecteerd en Uber is nog op zoek naar bestuurders, omdat het hier gaat om een test. Ritten met uberPOP zijn 50% goedkoper dan met gewone taxi’s. Geselecteerde Uber gebruikers kunnen de nieuwe optie in de Uber app als eerste proberen. LEES TIP: Minister Kamp bereid wet aan te passen voor taxidienst Uber Aan de NOS liet Uber directeur Niek van leeuwen weten: “De huidige wetgeving is verouderd, gelukkig wordt de wet later dit jaar geëvalueerd en aangepast. Ik verwacht dat er dan ruimte wordt gemaakt voor innovatieve concepten zoals dit.”

Neelie Kroes uitte zojuist tevredenheid over deze nieuw stap en Twitterde:

Update 13.42 uur: zojuist meldt Tweakersnet dat de Amsterdamse Taxicentrale dreigt met rechtzaken om dat Uber zich niet aan de wet houdt. De directeur van de taxi-centrale dat Uber met uberPOP de wetgeving omzeilt.

Uber meldt in een helder tariefoverzicht het volgende:

50% GOEDKOPER DAN EEN TAXI

uberPOP tarieven

Van Amsterdam Centraal naar Rembrandtplein Price comp 1

Van de Zuidas naar de Jordaan

Price comp 2

DE TOEKOMST VAN VERVOER

Nederland telt 8 miljoen personenauto’s die in de praktijk slechts door één persoon gebruikt worden. Lage autobezetting heeft een enorme impact op milieu, files, parkeren en energieverbruik. uberPOP stimuleert meerijden door autobezitters geld te laten verdienen met hun eigen auto. In deze infographic lees je hoe het precies werkt.

 

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>