Platform Social Business

Vergelijkingswebsite Beslist.nl heeft ruzie met Bol, Wehkamp en Coolblue

Posted In Platforms & Software & Data, PSB, Social Commerce - Door Antal de Waij op vrijdag, juli 25th, 2014 With No Comments »
Share Button

beslist.nlZowel Twinklemagazine.nl als Tweakers.net sprak een aantal grote klanten van prijsvergelijksingswebsite Beslist.nl. Het conflict draait om het plaatsen van zogenaamde conversiepixels op de eigen websites.

Twinklemagazine meldt: Bol.com, Wehkamp.nl en Coolblue zullen geen conversiepixels van Beslist.nl plaatsen op hun sites. Het webwinkelplatform zou daarmee te veel data van klanten in handen krijgen. Eerder al liet Fonq.nl weten de samenwerking met Beslist.nl op te zeggen als de pixel verplicht wordt gesteld.

Beslist.nl is bezig met de migratie naar een nieuw businessmodel. Het wil helemaal af van klikvergoedingen (cpc) en alleen nog verkoopcommissie (cps) innen van klanten. Om de verkopen te kunnen registreren, zo zegt Beslist.nl, moeten adverteerders een conversiepixel op de bedankpagina van hun websites plaatsen. Daarmee krijgt het bedrijf inzicht in alle orders van aangesloten webwinkeliers, ook als die niet via Beslist.nl zijn binnengekomen.

Lees het uitgebreide artikel op Twinklemagazine en Tweakersnet.

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>