Platform Social Business

Wearable divices: wat moet je er mee?

Posted In Internet of Things & Wearables, PSB - Door Redactie op maandag, september 8th, 2014 With No Comments »
Share Button

20140904 wearablesVeel consumenten zijn nog maar net over naar de smartphone en tablet maar zoals velen van ons al weten gaan de ontwikkelingen door en komen de wearables er aan. ON WORLD heeft een onderzoek gedaan onder 1.000 consumenten en dat toont aan dat 60% van de potentiële gebruikers hun device wil gebruiken voor.... gezondheidsdoeleinden of fitness.

Wearables voor de massa
De markt voor wearables zal de komende tijd heel snel gaan groeien is de verwachting. Devices voor algemeen gebruik die meerdere sensoren en communicatiemogelijkheden hebben, zullen het grootste deel van de markt gaan veroveren. Nu al zijn er acht keer meer smartwatches dan twee jaar geleden. De overige categorieën, zoals smartjuwelry, zijn vier keer zo groot geworden. Naar verwachting 19% van de Amerikanen heeft volgend jaar een wearable.

Wat mag het kosten?
In Europa zal het ongetwijfeld allemaal een stuk duurder worden maar 23% van de Amerikanen is bereid om meer dan 149 dollar voor een wearable te betalen die ze voor gezondheidsdoeleinden en fitness kunnen gebruiken. Bij een eerder onderzoek wilde 40% nog maar 99 dollar betalen. 8% van de Amerikanen is nu bereid om meer dan 299 dollar te betalen. En dat is interessant omdat het gerucht gaat dat Apple zo’n 400 dollar gaat vragen voor hun smartwatch. Het lijkt er dus op dat Apple niet mee gaat doen om de slag om de grote marktaandelen.

Bron

About Redactie

About -

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>