Platform Social Business

Werknemer bij Google is blank en man

Share Button

Google verschiet van kleur, want veelkleurig Google blijkt zelf heel wat minder divers. Een interne analyse van het personeelsbestand wees uit dat de man/vrouw verhouding 70/30 is. Dat loopt behoorlijk uit de pas met het gegeven dat het arbeidzame deel van de populatie uit 45% vrouwen bestaat.

Etnisch gezien bestaat Google uit 61% blanke en 30% werknemers van Aziatische origine.  De resterende 9% wordt verdeeld over Afro-Amerikanen (2%), 3% Zuid-Amerikanen (zgn. ‘Hispanics’), terwijl 4% van de werknemers zichzelf als multiraciaal bestempelt.

shaun-the-sheep-google-logo-free-d-719402

Bij Google werken dus maar 2% Afro-Amerikanen, terwijl de Amerikaanse samenleving uit 13% bestaat. Een schrijnende ondervertegenwoordiging, waar Google mee in haar maag zit.

 

Google is exemplarisch voor haar branche; dezelfde onder- en oververtegenwoordiging zie je terug in de gehele tech-sector.

Google verdedigt zich door te claimen dat slechts 18% van de afgestudeerden in computertechnologie vrouw is. Deze ondervertegenwoordiging zie je ook terug als je naar etnische afkomst kijkt. “De jonge, zwarte, vrouwelijke IT-er bestaat niet”, aldus Google.

Google heeft dit onderzoek zelf gepubliceerd en geduid. Daarmee heeft zij bij voorbaat mogelijke aanvallen geneutraliseerd.  Het overheersende beeld in de media wijst zelfs uit dat Google geprezen wordt om haar openheid.

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Tags: ,

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>