Platform Social Business

WhatsApp nu ook via je web browser

Share Button

screenshot-web.whatsapp.com 2015-01-22 13-03-16Vandaag heeft WhatsApp de mogelijkheid vrij gegeven om WhatsApp ook in je web brower te gebruiken. Dat meldt Jan Koum, oprichter van WhatsApp, vandaag via zijn Facebookpagina.

De webversie is een eenvoudige extensie van je telefoon. De webbrowser geeft de conversaties en berichten van je mobiele apparatuur door en dat betekent dat al je berichten nog steeds op je telefoon blijven staan.

Om verbinding te maken met de WhatsApp client, ga je naar https://web.whatsapp.com in je Google Chrome browser waar je een grote QR code ziet. Wanneer je deze scant werkt ‘t. Op deze manier heb je WhatsApp op je telefoon toegang gegeven tot de WhatsApp web client. Het werkt alleen met de laatste versie van WhatsApp en is NIET beschikbaar voor Apple gebruikers (iOs). Ook is het niet mogelijk een groepsgesprek te starten vanuit de webapplicatie.

Er is ook kritiek op de razendpopulaire dienst. Niet alleen omdat deze webversie niet zo heel erg bruikbaar is maar ook omdat het een ware strijd voert tegen 3rd party developers die de API van Whatsapp gebruiken.

 

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Tags:

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>