Platform Social Business

WHO: e-learning helpt bij medisch onderwijs

Posted In PSB, Quantified Self & E-health - Door Antal de Waij op dinsdag, januari 13th, 2015 With No Comments »
Share Button

verpleging(Reuters) – Miljoenen studenten wereldwijd kunnen worden opgeleid als dokter en verpleegkundige door gebruik te maken van e-learning, dat is net zo effectief als traditionele medische training, zegt een evaluatie commissie van de WHO (World Health Organization).

Onderzoekers aan het Imperial College London hebben een onderzoek gedaan en meldden dat door meer gebruik te maken van e-learning het mogelijk wordt het wereldwijde tekort, van 7,2 miljoen medici op te vangen.

Josip Car, die de studie leidde, gaf aan dat het gebruik van elektronische media en apparaten in opleidingen een enabler kan zijn van een betere toegang tot onderwijs, specifiek in arme landen waar de nood voor medici het grootst is.

Car zei dat de belangrijkste obstakels toegang tot computers en een internet verbinding zijn.  Car’s team heeft systematisch 108 studies naar de effectiviteit van e-learning specifiek voor personeel in de gezondheidszorg onderzocht.  Ze vonden dat studenten kennis en vaardigheden opdeden zowel online als offline maar via e-learning minstens zo goed of vaak zelfs beter.

 

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>