Platform Social Business

YouTube komt met reclamevrij abonnement

Posted In Platforms & Software & Data, PSB, Social Media & Marketing - Door Antal de Waij op zaterdag, februari 21st, 2015 With No Comments »
Share Button

YouTubenetflixYouTube gaat binnenkort reclamevrije abonnementen aanbieden. Dat zegt YouTube’s hoofd content en business, Robert Kyncl tijdens een Code/Media conferentie in Californië. Kyncl geeft aan dat het experiment in een fase zit waarin de puntjes op de spreekwoordelijke “i” worden gezet. [“fine-tuning the experience”].

Kyncl gaf aan dat het aanbieden van abonnementen belangrijk is voor YouTube omdat er kijkers zijn die niet gestoord willen worden door advertenties. YouTube heeft betaalde, advertentievrije versie van haar dienst al in een pilot programma sinds 2013.  Kanalen waarmee wordt getest zijn onder andere Sesamstraat en National Geographic. Het biedt individuele content aanbieders de mogelijkheid om consumenten geld te vragen voor toegang tot een specifiek video kanaal. Een bericht van persbureau Reuters op CNBC suggereert dat dit “binnen enkele maanden” zal gaan gebeuren. Zie hier de video (met reclame, dat wel) 🙂

Met de introductie van een product als deze in de gelegenheid stellen te concurreren met bijvoorbeeld Netflix wiens advertentievrije omgeving vele kijkers trekt.

 

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>