Platform Social Business

YouTube onthult Spotify-concurrent

Posted In Platforms & Software & Data, PSB - Door Redactie op maandag, november 17th, 2014 With No Comments »
Share Button

20141113 YoutubeYouTube komt met de betaalde muziekdienst Music Key. Vanaf deze week is de dienst op uitnodiging te gebruiken in de Verenigde Staten en enkele Europese landen, maar nog niet in Nederland. Met Music Key kunnen gebruikers zonder reclame muziekvideo’s in hogere kwaliteit afspelen of downloaden en kunnen ze muziek op de achtergrond draaien. Er zit ook automatisch een lidmaatschap van Google Play All Access bij, waarmee onbeperkt muziek kan worden geluisterd.

De Spotify-concurrent gaat in Amerika 10 dollar per maand kosten, maar genodigden betalen 8 dollar. Over de Nederlandse prijzen of een lanceerdatum is nog niets bekend.

App met informatie
Naast Music Key komt er ook een gratis platform waar YouTube informatie over de artiesten en hun muziek plaatst. Gebruikers vinden er onder meer nieuwe nummers van kanalen die ze volgen en de nummers die ze vaak afspelen.

Het is al een tijd duidelijk dat Google (de eigenaar van YouTube) met een muziekdienst komt. In juni dreigde YouTube om artiesten van onafhankelijke platenlabels te blokkeren, omdat zij geen overeenkomst met Google wilden sluiten. Vorige week werd bekend dat er nu toch een deal is gesloten.

Bron

About Redactie

About -

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>