Platform Social Business

Zie ginds komt de Barqoboot

Posted In Deeleconomie, PSB - Door Antal de Waij op maandag, juli 21st, 2014 With No Comments »
Share Button

BarqoHet wordt druk aan het boatsharing firnament. Kondigden we op Platform Social Business eerder deze week al boot sharingservice Goboat aan, vandaag is het de beurt aan Barqo. Een boatsharing service met wat extra’s, een club! Wij spraken met mede-oprichter Floris van Hoogenhuyze die het onderscheid van Barqo aangeeft. ‘Barqo is meer dan een Amsterdamse boatsharing service en richt zich naast Amsterdam ook op andere buitengebieden, zoals de Loosdrechtse en Vinkeveense plassen. Het platform is geschikt voor heel Nederland”. Het gebrek aan interactiviteit bij andere platforms was voor Barqo reden om de website interactiever te maken. Naast online marktplaats voor ‘alles met een boeg’ komt er in de toekomst een Community voor booteigenaren, Captains en gebruikers, Sailors. Wanneer je een boot huurt van een Captain ontvang je Barqo’s, dat zijn loyaltypunten die korting geven op de kosten van bijvoorbeeld de volgende boottocht maar Floris en zijn twee companen zijn nog op zoek naar meer partners in het watersportsegment die aan willen sluiten bij dit initiatief.

Er zijn in Nederland ongeveer 160.000 boten waarvan de ambitie is om circa 5 tot 10 procent bij Barqo onder te brengen. Of dit gaat lukken? Dat gaan we afwachten gezien de drukte in het botensegment in de deeleconomie, maar sinds de opening enkele dagen geleden hebben zich al meer dan zestig Captains gemeld. Inschrijven als Sailor kan natuurlijk ook. De eerste 1000 Sailors ontvangen een Barqocard met maar liefst 50 euro tegoed.

Antal de Waij About Antal de Waij
Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

About - Antal de Waij is 30 jaar B.G. geboren (before google) en is opgerichter van social business bureau, Engagement Media. Hij is werkzaam als adviseur, consultant en docent op het gebied van social media strategie, social business, contentmarketing en ommunitymanagement. Tevens is hij medeoprichter van deeleconomie initiatief OpusFlex.com en publiceert hij regelmatig op diverse blogs.

Plaats een reactie

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>