3 redenen waarom u goede hygiëne nodig heeft

3 redenen waarom u goede hygiëne nodig heeft

4 november 2020 0 Door Redactie

1. Ziektepreventie


Een goede hygiëne verlaagt uw risico op ziekten en aandoeningen die gewoonlijk worden verspreid via virussen en bacteriën. Uw handen komen in contact met bacteriën elke keer dat u hoest, het toilet gebruikt, uw huisdier aanraakt of oppervlakken aanraakt, zoals trapleuningen, die vaak door anderen worden gebruikt. Als u uw handen en lichaam niet regelmatig wast, kan deze bacterie zich vermenigvuldigen, waardoor het risico op infectie en andere gezondheidsproblemen toeneemt. Door uzelf te wassen en schoon te blijven, kunnen ziekteverwekkende bacteriën worden gedood en uit uw lichaam worden verwijderd, waardoor het risico op ziekte wordt verkleind. Maak ook gebruik van goede afvalzakken.

Dens2. Sociale en professionele acceptatie


Tijd doorbrengen met mensen die geen goede hygiëne kunnen aantonen, kan onaangenaam zijn vanwege factoren zoals slechte adem en lichaamsgeur, en het verhoogt uw eigen risico op ziekte en infectie. Slechte hygiëne kan negatieve gevolgen hebben voor uw sociale leven en relaties – ook voor zakelijke relaties. Beoefent uit een beroep uit als lasser bijvoorbeeld. Maak dan gebruik van een goede lashandschoen. Gooi vervolgens al het rotzooi weg in een goede afvalzakken. En vergeet ook niet uw vuile lashandschoen hierbij toe te voegen.

Veel werkgevers dringen aan of eisen van werknemers dat ze goede hygiëne in praktijk brengen en hebben de neiging om mensen in dienst te nemen die er schoon uitzien en alsof ze gezonde hygiënische gewoonten toepassen. Goede hygiëne is vooral belangrijk voor werkgevers in de voedings- en medische industrie.

Dens3. Meer vertrouwen en zelfrespect

Door schoon en goed verzorgd te zijn, kunt u zich zowel fysiek als mentaal zelfverzekerder en comfortabeler voelen. Als u zich vies, vettig en onfris voelt, brengt dit niet alleen uw lichamelijke gezondheid in gevaar, maar het kan ook leiden tot negatieve emoties zoals ongemak, prikkelbaarheid en angst. Een slechte hygiëne kan van invloed zijn op uw humeur, uw interacties met anderen en uw mening over uzelf.


Goede hygiëne beoefenen


Om goede hygiëne te beoefenen, moet u regelmatig een aantal basisgewoonten voor persoonlijke hygiëne volgen. Was uw lichaam en haar vaak om bacteriën en dode huidcellen te verwijderen. Poets uw tanden na elke maaltijd, of minstens twee keer per dag. Regelmatig flossen en poetsen helpt de ophoping van bacteriën in de mond te voorkomen, waardoor de kans groter wordt. Maak ook bijvoorbeeld gebruik van een baardmasker. Een baardmasker reinigt de hygiëne tussen uw baardharen.