Beter scoren in Google? Met deze SEO tips verhoog je je kans!

SEO is dé perfecte tool om hogerop te komen in Google. De afgelopen jaren is er wel veel veranderd op het gebied van SEO, ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd. Zo zijn er nieuwe SEO trends die je als organisatie kunt ontdekken en SEO technieken om op in te spelen. Maar hoe verbeter je nu precies de SEO van je website en daarmee dus de positie in Google? Wij vertellen je er meer over in dit artikel!

Content

Bij het geven van SEO tips, mag het onderdeel content absoluut niet ontbreken. Content is nog steeds king en is daarmee erg belangrijk voor je online vindbaarheid. De content die je op je website plaatst moet dus ook relevant zijn en van goede kwaliteit. Probeer jouw expertise kenbaar te maken en ervoor te zorgen dat je unieke content plaatst. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het regelmatig plaatsten van blogs. Probeer rekening te houden met de interesses en behoeften van je doelgroep. Als je website goede content bevat, zal dit uiteraard je positie in Google flink doen stijgen.

Profiteer van social media

Naast dat je dus relevante en unieke content maakt, kun je social media gebruiken voor het verspreiden van deze content, waardoor mensen gelijk door gelinkt worden naar je website. Het voordeel van social media is dat je hier een groot bereik kunt creëren en dat gebruikers ook de mogelijkheid hebben om te reageren op je bericht of om deze zelf te delen. Hiermee vergroot je dus je merkbekendheid.

Link door naar pagina’s op je website

Een andere tip die we mee willen geven is het doorlinken naar pagina’s op je website. Door middel van het gebruiken van linkjes, kun je in een stuk content doorlinken naar andere relevante content op je website. Hierdoor geef je Google ook het signaal in welke categorie jouw content geplaatst moet worden, wat je positie kan verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *