De concurrentie verslaan bij een sollicitatie

Een sollicitatie met veel anderen kan ongelooflijk zenuwslopend zijn. Hoe meer concurrenten, hoe spannender. Je zal je vast afvragen: hoe kan ik al deze mensen verslaan die ook zo een goed CV bevatten als ik? Hoe kan ik beter overkomen dan de rest? Dit zijn hele logische vragen waar je graag een antwoord op wilt. Hieronder worden een aantal tips besproken, 3 om specifiek te zijn, die jij kunt gebruiken bij een sollicitatie. Veel succes!

Blijf jezelf

Allereerst is het ontzettend belangrijk om jezelf te blijven tijdens een gesprek voor werk. Het is namelijk verleidelijk om te kijken en te vragen naar hoe de rest het doet, omdat je vanuit daar denkt verder te kunnen werken. “Hij deed dit, dus ik ga het zo doen.” Dit is juist geen goed idee. Op deze manier laat je je teveel leiden en ben je niet meer authentiek. De mensen waarbij je solliciteert zullen hier doorheen prikken en hier niet van onder de indruk zijn. Kies daarom altijd voor je eigen strategie.

Probeer veel interesse te tonen

Het is natuurlijk fijn als jij veel interesse toont in het bedrijf of de organisatie waarin je wilt gaan werken, omdat de managers en anderen dan kunnen zien dat jij hart hebt voor het bedrijf. Al met al is dat hetgeen wat jou zou kunnen onderscheiden van de rest. Lees je dus goed in in de functie, en ook in de (eerdere) praktijken van de organisatie. Zo kun jij goed inspelen op hun vragen, en laten zien dat jij veel van het bedrijf weet.

Oefen goed de procedure

Een sollicitatie kan over het algemeen moeilijk zijn en veel stress opleveren. De beste manier om dit te voorkomen is door de sollicitatieprocedure goed al zelf te oefenen. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld interviews kijken op YouTube, en goede vragen opzoeken om te stellen. Ook is het handig om assessments te bekijken van tevoren, zodat je weet wat je kunt verwachten. Denk bijvoorbeeld aan de VIT test, of je kan ook de LTP assessment oefenen. Door deze testen een paar keer goed te doen, kan jij de concurrentie achter je laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *