De diensten van Xs2more

In dit artikel gaan we het hebben over een bedrijf dat gespecialiseerd is op het gebied van re-integratie. Het gaat dan op re-integratie bij het arbeidsongeschiktheid, het voeren van bezwaar bij arbeidsongeschiktheid en daarnaast ook het uitvoeren van de ziektewet voor de eigenrisicodrager. Ook kan dit bedrijf je helpen met ongewenste misstanden en omgangsvormen onder de werknemers van het bedrijf. In dit artikel bespreken we in het kort de belangrijkste dingen waarmee dit bedrijf je kan helpen.

Eerste spoor re-integratie

Het bedrijf waar we het over hebben is het Noord-Hollandse Xs2More. Dit bedrijf kan bedrijven helpen met het geven van goede, externe begeleiding bij het re-integreren van een werknemer. De adviseurs van Xs2more gaan met de werknemer en de werkgever in gesprek. In dit gesprek wordt de situatie van de werkgever en werknemer in kaart gebracht en word een manier gevonden waarop de re-integratie op een goede manier kan verlopen.

Tweede spoor re-integratie

Ook kan Xs2more een werknemer helpen en begeleiden met een tweede spoor traject. Wanneer er tijdens het eerste spoor-integratie nog geen arbeidskundig onderzoek is geweest voor de werknemer kan Xs2more dit verzorgen. Problemen met eerste en tweede spoor re-integraties kunnen, zoals je misschien wel weet, tot loonsancties leiden. De aanpak van Xs2more heeft nog nooit tot loonsanctie geleid; een handig feit om te weten! Voor meer informatie over tweede spoor re-integraties, en hoe deze precies in zijn werk gaan, kun je contact opnemen met Xs2more.

Eigenrisicodrager ziektewet

Een werknemer die eigenrisicodrager is voor de ziektewet, betaalt ziektewetuitkering en is uiterlijk 104 weken verantwoordelijk voor de re-integratie van de werknemer. In deze periode moet de werkgever zich aan vele wetten en regels houden. Het wordt als zeer prettig ervaren als de werkgever hierbij hulp ontvangt. Daarbij kunnen de medewerkers van Xs2more de werknemer helpen met het vinden van nieuw, passend werk. Dit is niet alleen fijn voor de werknemer, maar dit scheelt ook nog eens uitkeringskosten voor de werkgever.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *