De laagste prijs en de beste keuze

De laagste prijs en de beste keuze

25 februari 2021 0 Door Redactie

Brandschade, stormschade, inbraakschade. Het is allemaal verschrikkelijk maar helaas komt het regelmatig voor. Wanneer dit je overkomt, hoop je dat je goed verzekerd bent en dat de verzekeraar de kosten van dit alles dekt. Voor de spullen in en rondom de woning en voor de woning zelf is het mogelijk om een verzekering af te sluiten. Om te zorgen dat een verzekering de gewenste kosten dekt, is het aan te raden om je van tevoren te verdiepen in de verschillende soorten verzekeringen.

Twee verschillende verzekeringen

Er zijn twee soorten verzekeringen die je kunt afsluiten voor jouw woning. Zo kun je ten eerste kiezen voor een inboedelverzekering. Deze verzekering dekt schade aan de spullen in en rondom het huis. Let op, het gaat hierbij uitsluitend om verhuisbare spullen zoals een kast, tafel of bed. Dingen die vastzitten in huis, zoals een vloer, keuken of leiding vallen niet onder deze verzekering. Voor deze zaken kun je een opstalverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt schade aan spullen die vastzitten aan je huis.  

Complete verzekering 

Wanneer je op zoek bent naar een woonverzekering die de kosten dekt voor alles wat er in en rondom je huis met jouw spullen gebeurt, kun je kiezen voor een woonverzekering. Een woonverzekering is een inboedel- en opstalverzekering in een. Deze verzekering dekt dus de schade van alle spullen in en rondom jouw woning vanuit de inboedelverzekering. Daarnaast dekt de verzekering de schade aan de woning zelf vanuit de opstalverzekering. Je betaalt dus maar een premie voor beide verzekeringen gecombineerd. Een woonverzekering is dus een alomvattende en complete verzekering voor jouw woning en de spullen in en rondom jouw woning.

Welke soort schade wordt gedekt?

Welke schade er precies wordt gedekt en tot welk bedrag kosten worden gedekt, verschilt per aanbieder. Ook de premies verschillen per aanbieder. Verdiep je daarom ook goed in de verschillende woonverzekeringen voordat je er definitief een afsluit. Dit kan bijvoorbeeld via overstappen.nl. Deze website helpt je bij het zoeken naar de verzekering die past bij jou en naar de verzekering die de laagste premie hanteert. Jij vult jouw eisen en wensen in, waarna de website voor jou op zoek gaat naar de desbetreffende verzekering bij verschillende aanbieders. Vervolgens kun jij in een oogopslag zien welke verzekering het goedkoopste is en welke woonverzekering het beste bij jouw past. Door te vergelijken via overstappen.nl bespaar je niet alleen een hoop tijd, je bespaart ook nog eens een hoop onnodige kosten aan premies.