Duurzame vloermaterialen voor thuis!

therdex

Niet voor niets worden PVC vloeren steeds populairder: ze zijn duurzaam, hygiënisch, eisen minder onderhoud en zijn geluiddempend. PVC vloeren zijn niet langer exclusief voor bedrijven; ze winnen ook aan populariteit onder huiseigenaren.

PVC is een sterk materiaal dat wordt gebruikt om vloeren te maken. Afgezien van het feit dat PVC vloeren duurzaam zijn, niet veel onderhoud eisen, hygiënisch en geluiddempend zijn, is het aanbod aan alternatieven enorm. In de afgelopen jaren is de verscheidenheid aan patronen uitgebreid en veel  breder geworden. Er zijn vloeren in praktisch elke denkbare stijl, dus er zijn genoeg mogelijkheden. Therdex is een van de voorbeelden van een PVC vloer.

Therdex

Dit soort vloeren zijn bio-weekmakers en ftalaat vrij.

Bio Weekmakers zijn polymeer additieven die de flexibiliteit, zachtheid, verwerkbaarheid en vluchtigheid van de geplastificeerde materialen verbeteren. Deze zijn gemaakt van plantaardige grondstoffen zoals sojabonen, palm, ricinusolie, citraten, stearinezuur en zetmeel, en zijn gemaakt van hernieuwbare bronnen.

Ftalaten worden gebruikt om plastic en vinyl zachter te maken en flexibeler te maken. Ze zijn een klasse van verbindingen die worden gebruikt om de duurzaamheid van polymeren te verbeteren. Sommige ftalaten worden gebruikt om te helpen bij het oplossen van andere stoffen. Honderden goederen, waaronder vinylvloeren, smeermiddelen en producten voor persoonlijke verzorging, bevatten ftalaten.

therdex

Waarom is flaarvrij beter?

Van ftalaten is bekend dat ze gevaarlijk zijn en ze zijn in verband gebracht met een hele reeks ziekten.

Ze hebben een hele reeks gedocumenteerde gezondheidsproblemen en ze absorberen veel vocht van vloeren. Deze verbindingen zijn in verband gebracht met grote gezondheidsproblemen zoals ademhalingsstoornissen, neurologische problemen, huidirritatie en kanker.

Schadelijke ftalaten, lood, cadmium, broomhoudende vlamvertragers en andere giftige stoffen werden aangetroffen in de meeste vinylvloeren die gemaakt zijn van hergebruikt plastic. Door uit de vloer te drijven en in de lucht en stof in woningen te drijven, kunnen deze chemicaliën bijdragen aan luchtvervuiling binnenshuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *