Ga voor betrouwbaarheid en integriteit

Om uw bedrijf betrouwbaar te houden en te zorgen dat alles vlot en integer verloopt is het personeel screenen een goede optie binnen uw onderneming. Niet alleen nieuwe werknemer moeten worden gescreend, ook bestaande personeelsleden kunnen worden gescreend om te kijken of ze nog voldoen aan de normen en waarden van de onderneming. Dit houd in dat ze betrouwbaar en integer blijven handelen en er geen sprake is van misbruik van gegevens of criminaliteit. De zogeheten in-employment screening wordt toegepast bij nieuwe waarden en vernieuwing en verbetering van een organisatie. Dit kan eenmalig personeel screenen zijn of periodiek. Vooral medewerkers die aan de slag gaan in een nieuwe functie kunnen goed eenmalig worden gescreend.

Goede stappen richting een verantwoordelijke organisatie

Bij periodiek personeel screenen worden vaak kwaliteitseisen verhoogt zoals compliance. Bepaalde sectoren eisen een periodieke screening. Met de juiste software verloopt de screening van het personeel vlot en volgens de regels. De software voor deze twee screeningsopties werkt snel, veilig, betrouwbaar en op internationale schaal. Ook worden adviezen voor screening gegeven zoals transparantie naar het personeel toe met de reden van screening. Er kunnen verschillende redenen voor eenmalige of periodieke screening ten grondslag liggen. Dit zijn onder andere veranderingen in regels en wetten, instromen in andere functies, kwaliteitseisen en controles.

Pas de screening vlot toe

Vaak is een VOG als eerste vereist voor nieuwe medewerkers. Maar bestaande medewerkers kunnen ook worden gecontroleerd of ze nog steeds voldoen aan de eisen van de VOG. Ook moet soms een screening worden gedaan voor een intregiteitsverklaring en het verkrijgen van bepaalde certificaten. Bij alle screenings wordt de wet ter bescherming van persoonsgegevens gewaarborgd en worden de gegevens van uw medewerkers optimaal beschermd. U kunt een nauwkeurige offerte opvragen als u besluit deze soorten in-employment screening toe te passen binnen uw organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *