Het outplacement traject

Het outplacement traject

15 april 2021 0 Door Redactie

Je hebt een mooie baan en wilt het graag doen, maar je contract verloopt bijna. Je weet niet wat je nu moet doen. Je weet niet hoe je een goede baan kan krijgen die je echt wilt hebben. Je word van het bedrijf waar je momenteel werk verwezen naar een outplacement bureau. Hier kunnen ze jou helpen en begeleiden met het vinden van een nieuwe baan. Maar niet zomaar een baan, een baan die je graag wilt en zelfs beter is dan je vorige baan. Bij outplacement zit er een traject aan verbonden. Dit traject verschilt per persoon. Dit kan heel lang of juist heel kort duren. Dit kan ook verschillen in prijs. Maar dat hangt af van de persoon die het nodig heeft. 

Tijdens een outplacement traject heb je 5 verschillende fases. Na deze verschillende fases heb jij eindelijk een nieuwe baan. Deze nieuwe baan kan zelfs ook veel leuker zijn dan jouw vorige baan. Onthoud wel dat bij een outplacement traject het bureau niet een nieuwe baan voor jou zoekt, maar dat jij dat zelf doet. Het bureau helpt jou hierin en ondersteunt jou! 

loopbaanbegeleiding-outplacement

Wat is outplacement precies?

Outplacement is begeleiding krijgen in het vinden van een nieuwe baan. Sommige vinden dit nogal lastig en kunnen hulp hierbij krijgen. Je denkt misschien, waarom zou ik dit gebruiken? Je kan het gebruiken om veel advies en tips te krijgen voor het vinden van een baan en het solliciteren wat een grote rol is bij het vinden van een baan. Dit is handig als je snel inspiratieloos bent of als je graag tips wilt. Wil je bijvoorbeeld weten hoe je het beste moet gedragen tijdens een sollicitatiegesprek of hoe je een mooie cv in elkaar kan zetten. Ze helpen jou hierbij met veel passie. Nu jij veel tips hebt gekregen van een outplacementbureau kan je aan de slag gaan. Je gaat eens goed achter de computer op zoek naar verschillende vacatures die openstaan. 

Je zit lang te scrollen en je ziet uiteindelijk een paar vacatures die je aanspreken. Je gaat natuurlijk verder kijken in deze vacatures. Je streept sowieso gelijk een paar weg omdat jij het toch niks vind. Je moet je namelijk wel comfortabel voelen bij je nieuwe baan. Je kijkt naar de overgebleven vacatures. Je solliciteert direct en dient bij ze allemaal een mooie sollicitatiebrief in en een goed gemaakte motivatiebrief. Je wacht even voor een reactie. Soms kan dit een paar uur duren, maar ook weer een paar dagen. Je mag uiteindelijk op sollicitatiegesprek komen bij een paar bedrijven. Je gaat ernaartoe in je beste kleding en je beste jij! Na deze gesprekken ben je aangenomen bij 2 bedrijven. Nu moet je de keuze maken waar jij wilt werken voor de komende jaren! Dit is allemaal goed gelukt door de hulp van een outplacementbureau!