Hoe haal je het beste uit je sociale media?

Hoe haal je het beste uit je sociale media?

14 mei 2021 0 Door Redactie

Voor elk bedrijf is het nu van belang om je te focussen op sociale media. Bijna iedereen gebruikt het, het komt overal terug en mensen kunnen niet meer zonder. Juist omdat er zoveel mogelijkheden zijn voor je sociale media is het soms lastig om het op de juiste manier in te zetten. Je kunt een bureau inschakelen zoals de social studio of je kunt het zelf proberen. Ga je voor de tweede optie, dan wil ik je daar graag mee op weg helpen met deze tips!

Breng focus aan

Social media is overladen met berichten en bijdragen en dit zorgt ervoor dat het moeilijk is om op te vallen. Hierom is het goed om focus aan te brengen. Die focus kun je aanbrengen door alles van je klanten te weten, want zo kan je ervoor zorgen dat je toch jouw ideale klanten bereikt.

Dat kan bijvoorbeeld met personamarketing. Hiervoor creëer je een fictief persoon op papier en je brengt deze als het ware ‘tot leven’. In het omschrijven van deze persoon ben je heel erg specifiek, namelijk de ideale klant. Op die manier leer je deze fictieve persoon zo goed kennen, dat je precies weet wat degene nodig heeft, naar verlangt, wil lezen, wil kopen, wil leren, welke problemen hij/zij heeft, welke vragen er spelen etc.

De titel is goud

De titel van je post of van je blog is één van de belangrijkste dingen. De titel laat een klant namelijk besluiten of hij/zij het bericht wel of niet wil gaan lezen. Hierom is het belangrijk om gebruik te maken van powerwoorden in je titel. Maak daarom gebruik van powerwoorden in de titel. Powerwoorden komen misschien een overdreven op jezelf over, maar ze werken wel. Neem bijvoorbeeld deze titel: ‘3 gratis tools die je absoluut geprobeerd moet hebben’. Zoals je zelf al kunt raden zijn de powerwoorden in deze titel ‘Gratis’ en ‘absoluut’ en ‘moet’.

Zet in op meerdere social media kanalen

Inmiddels zijn er veel verschillende social media platforms waarop je kunt werken aan je zichtbaarheid. Denk aan Facebook, LinkedIn, Instagram en Pinterest & TikTok. Vaak is jouw ideale doelgroep op meerdere platforms te vinden. Zorg dat jij daar ook vindbaar bent en regelmatig post.

Heb je na het lezen van deze tips nog steeds het gevoel dat je wel een beetje hulp kan gebruiken bij het beheer van je sociale media? Neem dan eens een kijkje op social media Leeuwarden!