Hoe kiest u een outplacementbureau?

Hoe kiest u een outplacementbureau?

31 maart 2021 0 Door Redactie

Bent u onlangs ontslagen op uw werk en heeft uw oude werkgever u een outplacement traject aangeboden? Dan is het natuurlijk van belang om samen met uw oude werkgever een outplacementbureau te kiezen dat bij u past. In dit artikel zetten we hiervoor een aantal tips op een rij.

Hoe gaat het outplacementbureau te werk?

Ten eerste is de werkwijze van het bureau natuurlijk belangrijk. Wanneer u een outplacement traject doorloopt, zullen veel bureaus eenzelfde soort traject aanbieden bestaande uit verschillende fases. Echter richt het ene bureau zich soms sterker op de ene fase en het andere bureau op de andere. Heeft u behoefte aan een bureau dat voornamelijk op zoek gaat naar uw persoonlijke kwaliteiten of zich juist richt op het sollicitatieproces, ga daar dan vooral eens naar op zoek.

De specialisatie van het bureau

Sommige outplacementbureaus richten zich op bepaalde doelgroepen. Wanneer u op zoek gaat naar een bureau is het daarom handig om hiernaar te kijken. Richt het bureau zich bijvoorbeeld op jonge werknemers, of misschien op werknemers uit een bepaalde sector? Dan is het handig om te kijken of u binnen deze groep valt. Is dat niet het geval, dan is het verstandig om even na te denken of het bureau wel bij u past.

outplacement

Review over het outplacementbureau

Daarnaast is het natuurlijk handig om eens op het internet of in uw omgeving op zoek te gaan naar ervaringen met het bureau. Leest u over bepaalde outplacementbureaus hele goede of juist slechte dingen? Dan kunt u op basis daarvan misschien al een selectie maken van een aantal bureaus, of juist een aantal bureaus wegstrepen. Is iemand in uw kennissen- of vriendenkring weleens ontslagen en hebben zij een outplacement traject doorlopen? Vraag dan ook eens naar hun ervaringen.

Uw gevoel bij het bureau

Als laatste is uw gevoel natuurlijk misschien nog wel het belangrijkste. Heeft u meerdere outplacementbureaus op het oog? Schroom dan vooral niet om bij alle bureaus eens een kennismakingsgesprek in te plannen. Zo kunt u kijken hoe u zich over de verschillende bureaus voelt, en op basis daarvan de knoop doorhakken.

Meer weten over outplacement? Ga dan naar all4people.nl.