Ik ben een eigen webshop begonnen, hier liep ik tegenaan

Ik ben een eigen webshop begonnen, hier liep ik tegenaan

20 september 2021 0 Door Redactie

Ik heb echt een passie voor knutselen. Dat klinkt misschien knullig, maar het is wel zo. Ik ben er regelmatig door vrienden en familie op gewezen dat mijn knutselwerken echt uniek zijn. Via Instagram kreeg ik daarnaast ook regelmatig de vraag of ik mijn knutselwerken (veelal woonaccessoires) ook te koop wil aanbieden. Daar ben ik over na gaan denken. Het antwoord? Zeker! Ik vind het heerlijk om woonaccessoires te maken en hier ook nog een leuk zakcentje aan over te houden. En dus begon het te kriebelen om een eigen webshop te starten. Het maken van mijn eigen webshop heeft heel wat moeite gekost. Hier liep ik tegenaan: 

  • Een systeem kiezen. Om een webshop te bouwen moet je technisch zijn en dat ben ik niet echt. Gelukkig zijn er meerdere systemen waarin je een webshop kunt bouwen zonder al te veel technische kennis. Na flink wat zoeken ben ik uitgekomen bij Shopify. Een vriendelijke webshop omgeving die op basis van thema’s werkt.
  • Vindbaarheid. Nadat mijn webshop live ging, zocht ik naar manieren om mijn webshop vindbaar te krijgen voor nieuwe klanten. Ik heb ervoor gekozen om betaald te adverteren in Google (via Google Ads).Dit werpt inmiddels gelukkig zijn vruchten af!
  • Verpakkingsmateriaal. Om mijn gemaakte woonaccessoires te verpakken, ben ik op zoek gegaan naar verpakkingsmateriaal. Ik vind het belangrijk dat dit duurzaam is. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een duurzame verpakking. Regelmatig verstuur ik ook voedsel naar familieleden in het buitenland. Daarom heb ik ook gelijk verpakkingsmateriaal food ingekocht. Win-win! 
  • Tijd. Een webshop runnen kost meer tijd dan ik van tevoren kon bedenken! Houd hier dus ook rekening mee als je zelf van plan bent een webshop te starten.