Industrial PC’s: onmisbaar in industriële omgevingen

Industrial PC’s: onmisbaar in industriële omgevingen

3 september 2020 Uit Door Redactie

Anno 2020 zijn we er volledig aan gewend dat computers een groot deel van onze levens uitmaken. Zowel in professionele omgevingen als in huiselijke kringen kom je ze volop tegen. En waar men enkele decennia geleden meestal nog één PC per huishouden had, daar is het nu volkomen normaal dat elke persoon een eigen computer heeft. Uiteraard geldt deze tendens ook voor in bedrijfspanden. Daar kom je zelfs computers tegen in heel verschillende afmetingen en gedaantes. Qua uiterlijk is de industrial PC waarschijnlijk de meest indrukwekkende van allemaal. De industrial PC is, zoals de naam al doet vermoeden, speciaal ontworpen voor gebruik in fabrieken of andere industriële ruimten. In feite worden deze computers altijd op maat gemaakt. Dit vanwege het feit dat geen enkele fabriek precies hetzelfde is. Hieronder lees je wat de belangrijkste eigenschappen zijn van deze computers van considerabele omvang.

Top kwaliteit

Industriële computers hebben onder meer deze kenmerken

Ondanks het feit dat elke industriële computer anders is, mag je er vanuit gaan dat een industrial PC meestal wel over deze eigenschappen beschikt:

• Het kan niet missen dat de behuizing van de computer opvalt. Vaak worden zware metalen constructies hiervoor gebruikt.
• Zowel de behuizing als de computer zelf kan blijven functioneren bij extreme temperaturen, doorgaans tussen de -40 en 75 graden.
• Het complete systeem is stofbestendig en waterdicht.
• Het mechanisme beschikt over meer dan voldoende luchtfilters en elementen die voor verkoeling van het systeem zorgen. Deze verkoeling wordt door geleiding, luchtforcering of vloeistofjes veroorzaakt.
• De bedieningselementen zijn stevig en kunnen onbereikbaar worden gemaakt voor onbevoegden.

Beste prestaties