Informatie beveiligen in 2021

Informatie beveiligen in 2021

1 november 2020 0 Door Redactie

Data is voor een bedrijf één van de meest waardevolle bedrijfseigendommen. Maar toch realiseren veel bedrijven zich dat niet. Het niet goed beveiligen van de data van jouw bedrijf of van je klanten kan tot gevolg hebben dat cybercriminelen ermee aan de haal gaan. Om diefstal of misbruik van jouw data te voorkomen is de ISO 27001 standaard in het leven geroepen.

Waarom is het verstandig je data te beveiligen?

Data is tegenwoordig nog meer waard dan goud. Maar de waarde van data is voor de meeste mensen lastig te bevatten. We kunnen ons wel voorstellen wat er gebeurt als internetcriminelen wachtwoorden in handen krijgen, maar het is minder makkelijk om te begrijpen wat ze bijvoorbeeld met adresgegevens kunnen. Internet criminelen weten helaas maar al te goed wat data waard is, en er worden dan ook regelmatig pogingen gedaan om bedrijven te ‘hacken’ om data te stelen.

Wat is de ISO 27001 standaard?

Om data beter te kunnen beveiligen is er een internationale standaard in het leven geroepen die beschrijft hoe data het beste kan worden beveiligd. In deze standaard die ISO 27001 wordt genoemd staat onder meer hoe je een systeem moet opzetten om data te beveiligen, aan welke voorwaarden het moet voldoen en hoe je het kunt onderhouden. Deze standaard helpt bedrijven om op een veilige manier hun data op te slaan zodat de integriteit van de data gewaarborgd blijft.

Waarom is een ISO 27001 certificering belangrijk in 2021?

Als het beveiligingssysteem aan de voorwaarden van de ISO 27001 normering voldoet, kan het een ISO 27001 certificering krijgen. Dit toont aan dat jouw bedrijf voldoet aan de gestelde veiligheidseisen, wat voor klanten een belangrijk punt kan zijn. Het beste kun je het opzetten van een beveiligingssysteem overlaten aan specialisten. Zij dragen zorg voor de opzet en het onderhoud van het beveiligingssysteem en kunnen je in begrijpelijke taal advies geven over het beveiligen van data.