Linkbuilding tips

Linkbuilding tips

30 september 2021 0 Door Redactie

Heb je een eigen bedrijf, dan heb je vast ook al eens van linkbuilding gehoord. Linkbuilding is eigenlijk onmisbaar als het aankomt op het runnen van een bedrijf. Het zorgt ervoor dat je een goed linkprofiel opbouwt, waardoor je uiteindelijk steeds hoger in Google komt te staan. Wil je meer bezoekers trekken, dan is het dus van belang dat je aan linkbuilding doet. De concurrentie doet dit namelijk ook, dus je kunt ze maar beter een stapje voor zijn. Hieronder vind je verschillende manieren van linkbuilding.

Laat links naar jouw site plaatsen

Linkbuilders werken met zogeheten linkruilpartners. Deze mensen plaatsen een linkje van jouw site op hun website, in ruil voor een link terug of voor geld. Er zijn verschillende websites waarop je partners kunt vinden, maar je kunt ook bijvoorbeeld via Google op zoek gaan. Veel marketingbureau’s doen ook aan linkruil, dus benader hen vooral.

Schrijf blogs

In 2021 mag een blog op je website echt niet meer ontbreken. Blogs zijn ontzettend belangrijk voor je linkprofiel. Zorg ervoor dat je consistent blogs plaatst en optimaliseer je blogs voor Google. Weet je niet zo goed hoe je dit kunt doen? Schakel dan een online marketing bureau hiervoor in, zoals https://www.brandfirm.nl/.

Meld je bedrijf online aan

Er bestaan veel verschillende websites waarop je je bedrijf aan kunt melden. Vervolgens kom je in een soort online telefoonboek te staan, met jouw website en je bedrijfsgegevens. Dit ziet Google als iets goeds, waarbij je dus tegelijkertijd werkt aan je linkprofiel.

Benader startpagina’s

Je kunt ook links aanvragen bij relevante startpagina’s. Het is minder waardevol om op een startpagina vermeld te staan dan op een ‘gewone’ website, maar alle beetjes helpen. Vaak mag je gratis een link plaatsen op een startpagina als je de eigenaar ervan benadert. Zorg er wel voor dat de startpagina relevant is.