payrolling

Aan payrolling doen als werkgever: deze voordelen levert het je op

Zelf een bedrijf oprichten en succesvol laten zijn is iets dat uiteraard zeer veel voldoening geeft. Wel zul je je moeten beseffen dat als je succesvol wilt zijn als ondernemer, dat hier enorm veel tijd in gaat zitten. Dit geldt zeker voor de fases waarin je bedrijf in de groei zit en je eigenlijk (nog) niet voldoende personeel hebt om de groeiende activiteit bij te benen. Een aspect van het ondernemersvak dat dan op een gegeven moment voor ongewenste afleiding zorgt betreft het administratieve gedeelte. Vooral als je meerdere werknemers in dienst hebt kunnen zaken als personeels- en salarisadministratie een ware last zijn. Wanneer je waarde hecht aan gemak en focus op zaken die er echt toe doen kan het uitbesteden van deze administratieve handelingen weleens dé oplossing zijn. Dit zou je bij uitstek vorm kunnen geven door middel van payrolling, oftewel een samenwerking met een payrollbedrijf dat (een deel van) de taken omtrent salarisadministratie van je overneemt. Lees hieronder welke drie grote voordelen een dergelijke samenwerking voor jou als ondernemer kan opleveren.

Enorme tijdsbesparing

Uiteraard wordt het eerste voordeel van payrolling gevormd door de grote tijdsbesparing die je hiermee realiseert. De administratieve basishandelingen die komen kijken vallen hierbij misschien nog wel mee. De meeste tijd gaat ‘m echter zitten in de vele uitzonderingen en soorten contracten die er bestaan. Ook pensioenregelingen en medewerkers die (langdurig) ziek worden kunnen veel tijd kosten en frustraties opleveren. Dit bespaar je je allemaal door aan payrolling te doen.

Payrolling

Focus op de core business

Met name het feit dat je door payrolling een grote tijdsbesparing bewerkstelligt zorgt ervoor dat je meer tijd en gelegenheid zult hebben om je echt te richten op je eigenlijke, inhoudelijke werkzaamheden, oftewel je core business. Je houdt door payrolling niet alleen meer tijd over, maar ook meer ruimte in je hoofd om goed vorm te geven aan belangrijke bedrijfsbezigheden – en het begeleiden daarvan. Als je hierdoor een dusdanig grotere productiviteit realiseert en daarmee de kosten van de payrolling terugverdient, dan zou je dan ook beslist niet de eerste zijn.

Beperking ondernemersrisico’s

Wanneer je als onderneming zijnde groeit en als gevolg daarvan steeds meer personeel in dienst krijgt, dan zorgt dat ook voor een toename aan risico’s. Deze risico’s worden onder meer gevormd door het mogelijke scenario waarin een werknemer iets overkomt bij jou op de werkvloer. Nu mag dat scenario misschien niet heel waarschijnlijk zijn; het scenario waarin een medewerker langdurig ziek raakt (door bijvoorbeeld een burn-out) is het dat zeker niet. Door met een payrollorganisatie samen te werken beperk je deze risico’s echter. Je betaalt aan een dergelijke organisatie immers een vast bedrag waarmee je jezelf verzekert van alle (afgesproken) diensten. Hier valt ook het doorbetalen van langdurig zieke medewerkers onder, evenals alle juridische procedures die hieraan verbonden kunnen zijn. Op die manier weet je de risico’s voor jouw eigen onderneming dus behoorlijk te beperken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *