Printen op kantoor: 3 handige tips!

Printen op kantoor: 3 handige tips!

28 oktober 2020 0 Door Redactie

Printers zijn onmisbaar op kantoor. Een printer wordt in een kantooromgeving voor diverse doeleinden gebruikt en staat nauwelijks stil. Maar welke printer is eigenlijk geschikt voor jouw bedrijf? Lees hieronder verder voor 3 handige tips die ze hebben voor printen op kantoor.

Bepaal hoeveel prints er dagelijks gemaakt gaan worden

Wanneer je een keuze moet maken voor een zakelijke printer voor op kantoor is het aantal prints wat per dag wordt gemaakt het belangrijkste uitgangspunt. Als je een klein kantoor hebt waar het meeste digitaal gebeurt en je dus maar weinig prints op een dag maakt kun je waarschijnlijk uit de voeten met een gewone inktjet printer. En wanneer het om een groot kantoor gaat waar meerdere medewerkers dagelijks grote pakketten documenten moeten uitprinten kun je niet buiten een professionele laserprinter.

Groot formaat printer

Denk na over de plaatsing van de printer

Waar de printer wordt geplaatst is niet alleen belangrijk voor de logistiek, maar ook voor de gezondheid. Als medewerkers veel moeten printen is het wel zo prettig dat de printer zich op loopafstand bevindt van hun bureau. Ze zijn dan weinig tijd kwijt met het lopen van en naar de printer. Probeer een plek te vinden waar iedereen makkelijk bij kan zoals op de gang maar zorg ervoor dat de printer niet in dezelfde ruimte staat als waar de mensen werken.

Sluit ook een all-in servicecontract af bij de printer

Als de printer intensief wordt gebruikt gaat er ook wel eens wat stuk. Het is uitermate vervelend als de printer lange tijd buiten dienst is. Als je een all-in service contract hebt afgesloten bij de aankoop of bij het leasecontract komt een monteur zo snel mogelijk het euvel verhelpen. Dan weet je zeker dat je altijd beschikking hebt over een werkende printer wanneer je die nodig hebt.