SEO copywriting: het wat, waarom en hoe

SEO copywriting klinkt velen bekend in de oren, maar wat is dit nu precies? SEO heeft betrekking op zoekmachine optimalisatie. Iedere website krijgt van Google een bepaalde ranking aan de hand van specifieke zoekwoorden. Om goed te scoren is SEO copywriting essentieel voor iedere onderneming met een website. Door middel van overtuigende teksten probeer je waardevolle content te produceren, waarmee je makkelijk in Google gevonden wordt. Hoe je overtuigende en effectieve teksten schrijft, dat is een vak apart. Lees hierover meer op DoubleSmart.nl/copywriting/seo. Wil je meer weten over SEO copywriting? In dit artikel lees je meer over het wat, waarom en hoe van SEO copywriting.

Waarom is SEO copywriting belangrijk?

Als onderneming wil je natuurlijk dat bezoekers jouw website kunnen vinden. Maar liefst 70% van de bezoekers kijkt vooral naar de eerste 4 zoekresultaten in Google. Wanneer je op de tweede pagina van de zoekresultaten terechtkomt, kan je erop rekenen dat gebruikers niet op jouw link zullen klikken. Dit is zonde, want zo loop je natuurlijk klanten mis. Elke bezoeker van jouw website is namelijk een potentiële klant. Door te investeren in SEO copywriting, zorg je dat je beter zal scoren op de zoekmachines. Dit zorgt voor meer conversie, dus ook meer resultaten.

Hoe zorg je voor sterke SEO teksten?

De laatste jaren is er veel veranderd op SEO gebied. Waar je er vroeger mee wegkwam om vooral veel zoekwoorden te gebruiken en veel teksten te schrijven, is er vandaag de dag meer nodig om hoog te ranken in de zoekmachines. Google wordt steeds slimmer, waardoor content streng beoordeeld wordt. Meerdere aspecten spelen een rol om een hoge rankingscore te krijgen. Niet alleen gebruik van de juiste keywords, maar ook een pakkende titel en metabeschrijving zijn belangrijk voor een sterke SEO tekst. Verwerk daarnaast ook interne en externe links, die binnen of buiten jouw pagina verwijzen naar relevante informatie. Google wil de hoogst mogelijke gebruikerservaring voor lezers, waardoor alleen de websites met de meeste autoriteit en kwaliteit bovenaan de zoekresultaten worden geplaatst. Zorg dus voor een goed leesbare tekst, die voldoet aan de voorwaarden van een sterke SEO tekst.

SEO copywriting zelf doen of uitbesteden?

Aangezien veel ondernemers niet gespecialiseerd zijn in SEO copywriting, kan het schrijven van SEO teksten erg ingewikkeld lijken. Alhoewel er verschillende tools en informatie te vinden zijn over hoe zoekmachine optimalisatie werkt, vraagt het wel om een flinke tijdsinvestering. Hierdoor kiezen veel bedrijven ervoor een online marketingbureau in te schakelen. SEO webtekstschrijvers weten namelijk precies waar ze op moeten letten bij SEO copywriting, zodat de teksten voor goede resultaten zorgen. Wil je weten waar je dit kan laten doen? Via deze link lees je meer informatie over hoe een online marketingbureau jou kan helpen om hoger te scoren in de zoekmachines: DoubleSmart.nl/copywriting/seo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *