Verschil in soorten dozen

Verschil in soorten dozen

21 september 2020 Uit Door Redactie

Net als bij alle andere producten heb je bij kartonnen dozen ook verschil in kwaliteit, in de meeste gevallen praten we dan over de stevigheid van de doos. Karton is niets meer dan verschillende lagen papier die gegolfd met lijm aan elkaar zijn gemaakt. De kraftliner dozen hebben als eigenschap dat ze zeer stevig zijn, en bijna geen vocht opnemen. Worden de dozen toch nat dan zullen deze niet direct als een kaartenhuis in elkaar vallen. Wel is de prijs iets hoger dan een ander soort karton, om karton te bedrukken is kraftliner geschikter vanwege de langere vezels.

Stevig materiaal

Kies voor de goede doos

Als je weet waarvoor je de kartonnen dozen voor gaat gebruiken, kun je een inschatting maken welke kwaliteit je nodig hebt. Moet je dozen stapelen houdt er dan rekening mee dat je niet de optimale sterkte van de doos kunt gebruiken. Hoe hoger je moet stapelen hoe beter de kwaliteit van de doos moet zijn, op de hoeken is een doos van karton het sterkst. Moet je dozen gebruiken om goederen mee te vervoeren, houd dan rekening met het verpakken van de dozen op een pallet. Een mindere kwaliteit doos deukt dan in tijdens het wikkelen in folie bijvoorbeeld.

Inpakken

Hoe kies je de goede kwaliteit

Het belangrijkste is wat je in de kartonnen dozen wilt verpakken, moet er een lange afstand worden afgelegd en op welke manier worden de dozen gestapeld? De omstandigheden zijn uiteraard ook van groot belang, moeten de dozen in een vochtige ruimte staan voor lange tijd of niet. Hoe vochtiger de ruimte is hoe steviger de dozen moeten zijn.