Verschillende soorten lasprocessen

Verschillende soorten lasprocessen

19 februari 2021 0 Door Redactie

Wanneer je gaat lassen, kun je gebruik maken van verschillende lasprocessen. Een normale gang van zaken is het gebruik van Böhler lasdraad, deze draad wordt tijdens het lassen versmelt om twee materialen aan elkaar te bevestigen. Gaat met volgens de MIG/MAG manier lassen dan wordt gebruik gemaakt van een gevulde lasdraad. Voordeel hiervan is dat je geen gebruikt hoeft te maken van een aparte gasfles met een beschermgas erin. Daarvoor dient juist een gevulde lasdraad tijdens het lassen. 

Meest gebruikte lasdraad

Van alle soorten Böhler lasdraad is de meest verkochte CO2 lasdraad, dit lasdraad is uitstekend geschikt om om staal mee te lassen en is zeer betaalbaar. De draad is dus ideaal als je moet lassen op grote projecten. In Nederland worden hoge eisen gesteld aan de verschillende lastechnieken, dit is met name gedaan om de lassers te beschermen. Dit houd wel in dat ook het lasdraad moet voldoen aan zeer strenge eisen. Kies je voor lastechniekrijnmond.nl dan weet je zeker dat je de goede kwaliteit hebt. 

Böhler lasdraad

Lassen van ongelijksoortige verbindingen

Voor het lassen van verschillende materialen, moet een Böhler lasdraad worden toegepast die hoger gelegeerd zijn. Afhankelijk van het te lassen materiaal, heeft iedere lasdraad zo zijn eigen specifieke eigenschappen en kwaliteiten. Waar de ene lasdraad een hoge temperatuurbestendigheid heeft, heeft de andere soort weer een enorme treksterkte. Ook waar RVS draad niet toepasbaar is zal dit soort draden moeten worden gebruikt, dit om de kwaliteit te waarborgen. De legeringen zijn ook te verkrijgen als gevulde lasdraad of als beklede elektrode.