Verschillende soorten raamfolie

Verschillende soorten raamfolie

10 augustus 2021 0 Door Redactie

Vaak wordt er bij raamfolie gedacht aan privacy. Maar er zijn veel verschillende soorten folies. In dit blogartikel lees je meer over 3 soorten raamfolies. Zo kun je kijken welke raamfolie bij jou past en/of het iets voor jou is. De 3 soorten die ik bespreek in dit blogartikel:

  • Zonwerende folie
  • Veiligheids glasfolie
  • UV werende glasfolie

Zonwerende folie

Zonwerende raamfolie is verkrijgbaar in vele variaties. De folie wordt aan de binnenzijde of buitenzijde van het glas aangebracht. Je kunt het beste kiezen voor een buiten gemonteerde folie als je gaat voor het bereiken van het meest zonnewarmte werend effect, dus als je de warmte buiten wilt houden. 

Je kunt het beste kiezen voor binnen gemonteerde folie als je gaat voor een levenslange levensduur en/of als je uitsluitend kijkt naar kosten. 

Natuurlijk gaat de binnen gemonteerde folie langer mee dan de buiten gemonteerde folie, maar het gaat er om wat je met het zonwerende folie wilt bereiken.

raamfolie

Veiligheids glasfolie

Door veiligheids glasfolie aan te brengen op ramen, maak je het geheel een stuk veiliger. Grote glazen ramen en -ruimten zijn aanzienlijk mooi, maar zijn er niet geheel zonder risico. Glas breekt namelijk vrij makkelijk en als het eenmaal gebroken is, is glas levensgevaarlijk. Veiligheids glasfolie zorgt ervoor dat het glas veiliger wordt, het uiterlijk verbetert en de energie-effici├źntie verhoogt. Daarnaast beschermt deze folie ook tegen inbraak en persoonlijke schade.

UV werende glasfolie

Dit soort raamfolie is een heldere polyester folie. Deze folie weert meer dan 99,5% van het ultraviolette licht A & B, terwijl tegelijkertijd het daglicht ongehinderd wordt doorgelaten. Als de folie eenmaal is aangebracht, kun je deze niet meer zien, waardoor je onbelemmerd naar buiten kunt kijken. Door de eigenschappen die de UV werende glasfolie heeft, biedt deze folie de perfecte oplossing voor mensen met een bepaalde huidaandoening of een overgevoelige huid voor ultra violet.