Voorkom uitbraken van corona binnen jouw bedrijf

Voorkom uitbraken van corona binnen jouw bedrijf

1 maart 2021 0 Door Redactie

Corona heeft ons leven aardig in de war geschopt. Dat geldt voor ons privéleven, maar ook voor ons werk. De overheid raadt iedereen aan om zoveel mogelijk thuis te werken, maar in sommige sectoren is dat niet mogelijk. Er moet gewoon samengewerkt worden op de bedrijfsvloer om het werk gedaan te krijgen. In die gevallen is het verstandig om regelmatig te laten testen op corona. Zo voorkom je grote uitbraken en blijft het aantal besmettingen beperkt. Je maakt eenvoudig een coronatest afspraak online, de testen kunnen eventueel bij jou op locatie plaatsvinden, en zo weet je wie er veilig kan werken en wie thuis moet blijven.

Thuis blijven bij klachten

Er wordt iedereen aangeraden om thuis te blijven met klachten en dat is op zich een heel goed advies. Maar als al jouw personeel dat een paar keer moet hoesten of een beetje snotterig is thuis blijft, dan blijven er weinig mensen op de werkvloer over. Dat schopt het werkproces in de war en het is lastig om dan al het werk dat gedaan moet worden ook af te krijgen. Tegelijkertijd kun je natuurlijk niet het risico lopen dat iemand toch corona heeft, voordat je het weet is dan al het personeel besmet. Het is daarom echt belangrijk dat personeel met klachten zich laat testen, zodat je zeker weet of het om corona gaat of toch om een gewone verkoudheid.

Besmettingen zonder klachten

Het lastige is dat mensen soms corona hebben en ook al besmettelijk zijn, zonder dat ze zelf klachten ervaren. Zo kan het gebeuren dat iemand op jouw werkvloer veel mensen besmet, met een grote corona-uitbraak binnen jouw bedrijf tot gevolg. Dat voorkom je natuurlijk het liefst, maar hoe pak je dit aan? Dit kun je doen door al het personeel met regelmaat te laten testen, of mensen nu klachten hebben of niet. Zo voorkom je uitbraken en zorg je ervoor dat jouw personeel gezond blijft. Maar waar kun je nu voor zoveel mensen tegelijk een coronatest afspraak maken?

Coronatest afspraak online

Bij de GGD worden in principe alleen mensen getest die klachten hebben of die in contact zijn geweest met iemand die corona heeft. Wil je uit voorzorg personeel laten testen, dan kun je hiervoor een coronatest afspraak online maken bij COVID.LIMITED. Zij bieden diverse testmethodes aan en kunnen ook bij jou op locatie komen om al het personeel te testen. De uitslag van de testen heb je na een kwartier tot twintig minuten. Daarna kan iedereen met een negatieve uitslag gewoon zonder problemen aan het werk gaan. Op die manier kan er veilig gewerkt worden en kunnen we er met elkaar voor zorgen dat het aantal coronabesmettingen laag blijft.