Waar kan loopbaancoaching jou bij helpen?

Ben je jongvolwassen en nog niet zo heel lang aan het werk? Ben je net afgestudeerd en sta je aan het begin van je carrière? Dan is de kans aanwezig dat jij jezelf als persoon nog niet zo goed kent en je misschien niet bewust bent van je kwaliteiten, talenten en persoonlijke waarden. Misschien heb je er ook wel last van dat je nog niet zo goed weet wat je wilt, ofwel dat je geen richting weet te vinden in je werk. Loopbaancoaching kan je bij die problemen helpen. Het kan je dus helpen om dit artikel door te lezen om erachter te komen of loopbaancoaching misschien iets voor je kan zijn. Loopbaancoaching is een heel breed begrip en het kan je bij allerlei zaken helpen. Lees dit artikel dus zorgvuldig door en maak achteraf een overweging of loopbaancoaching jouw verder kan helpen.

Jezelf leren kennen door middel van loopbaancoaching

Als je jong volwassen bent is het best moeilijk jezelf al goed te leren kennen. Kun jij bijvoorbeeld opnoemen wat jouw top 5 waarden, talenten of competenties zijn? Weet jij wat je écht belangrijk vindt in het leven? Mogelijk weet je dit nog niet en lijkt het lastig om deze inzichten in jezelf te vinden. Daarom kan loopbaancoaching hierbij helpen. Loopbaancoaching is een vorm van coaching, coaches helpen bewustwording te creëren. Na het creëren van bewustwording stel je samen doelen op en wordt er gestreefd na een verandering in jouw leven. Het is voor jezelf belangrijk met dit soort zaken aan de slag te gaan. Hoe beter jij jezelf kent hoe authentieker je wordt. Hoe authentieker je bent hoe dichter jij bij jezelf staat. Authenticiteit is gecorreleerd met meer zelfvertrouwen en beter welzijn. Dat komt omdat je dingen doet die bij je passen.

Waar stap jij je bed voor uit?

Kun jij de bovenstaande uitspraak beantwoorden? Weet jij waar je voor je bed uitstapt? Deze vraag kan lastig zijn en juist daarom is het goed om deze vraag te kunnen beantwoorden. Het is namelijk belangrijk om erachter te komen wat jouw in het leven drijft. Intrinsieke motivatie kan namelijk voortvloeien uit twee soort dingen. Omdat je iets heel belangrijk vindt of omdat je iets heel leuk vindt. Om gemotiveerd te zijn hoef je iets dus niet altijd alleen maar leuk te vinden, als je iets belangrijk vindt dan kun je ook heel gemotiveerd zijn. Op het moment dat je erachter komt wat je belangrijk vindt in het leven zul je veel makkelijker richting krijgen. Maar hoe kom je erachter wat je belangrijk vindt in het leven en waar jij door gemotiveerd wordt? Daar kun je achter komen door je persoonlijke waarden te ontdekken. 

Richting in je leven krijgen door het ontdekken van persoonlijke waarden

Persoonlijke waarden kun je richting geven in het leven. Het ontdekken van persoonlijke waarden komt vaak aanbod tijdens loopbaancoaching. Shalow Schwartz, een Israëlische onderzoeker een circumplex van persoonlijke waarde onderzocht. Het betreft een aantal universele persoonlijke waarden. Tijdens loopbaancoaching kun je achter deze persoonlijke waarden komen. Zo kan je tijdens loopbaancoaching gebruik maken van testen die jou direct inzicht geven in persoonlijke waarden. Het is onderzocht dat als mensen content zijn met hun persoonlijke waarden zij meer zelfcontrole hebben, zich veiliger voelen, gemotiveerder zijn en een betere staat van welzijn ervaren. De waarden van Shalom Schwartz zijn niet de enige manier om achter je waarden te komen. Soms wordt er bij loopbaancoaching gebruik gemaakt van waarde kaartjes. Deze kun je uitleggen op tafel waardoor je direct nieuwe inzichten opdoet. Vervolgens gaat de coach met jou in gesprek om verdiepende vragen te stellen. Deze kunnen veel inzicht geven.

Bewust worden van talenten en competenties

Naast persoonlijke waarden is het ook belangrijk je bewust te worden van je talenten en competenties. Door je bewust te worden van je talenten en competenties kan je meer in je kracht te komen staan. Tijdens loopbaancoaching staat het ontdekken van je talenten en competenties vaak centraal. Er zijn veel loopbaancoaches die hiermee beginnen nadat er een intake is afgenomen. Er is een belangrijk onderscheid tussen competenties en talenten. Talenten betreft het van nature aangeboren eigenschappen waar je aanleg voor hebt en meestal energie van krijgt. Dat laatste is belangrijk omdat dit je levensenergie geeft. Talenten kunnen door de jaren heen ondergedompeld worden door bijvoorbeeld onzekerheid. Stond je vroeger graag op het podium maar vindt je dat nu eng? Misschien ben je gepest en trek je nu de handrem aan, zonde want zo houd jij je eigen potentieel tegen. Dit zijn zaken die tijdens loopbaancoaching aanbod komen.

Overlap zoeken en interesses zoeken

Wanneer je achter je persoonlijke waarden, talenten en kwaliteiten bent gekomen is het tijd om overlap te zoeken. Je bent je een stuk bewuster geworden van wie je bent en je kunt een stap verder maken naar het vinden van richting in werk. Het kan bijvoorbeeld goed zijn een top 5 te maken en te kijken hoe jij deze waarden en talenten kunt inzetten in een bepaald beroep of bepaalde beroepssector. Zo zorg jij ervoor dat je een goede match maakt met jouw als persoon en je werk. Loopbaancoaching helpt je dus dichter bij jezelf komen en het maken van een goede match. Loopbaancoaching kan je op veel vlakken helpen door enerzijds het bewust worden middels gesprekken en oefeningen, anderzijds kun je concrete stappen zetten om doelen te bereiken.

Loopbaancoaching helpt je concrete stappen zetten

Loopbaancoaching kenmerkt zich door doelen te behalen, behalen is een werkwoord dus er moet iets worden gedaan. Zonder concrete stappen te zetten is het lastig nader te ontdekken wat écht bij jouw past. Daarom is het zaak samen met jouw coach te kijken welke stappen je kunt zetten om bepaalde verwachtingen te overstijgen. Het checken van verwachtingen essentieel in het loopbaanproces. Idealiter ga je voelen, proeven en ruiken aan je verwachtingen. Wil je bij de politie? Ga naar een open dag of loop een keer mee met de politie. Dit onderdeel is belangrijk tijdens loopbaancoaching. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *