Waar loop je tegen aan als je een website wilt laten maken?

Waar loop je tegen aan als je een website wilt laten maken?

8 september 2020 Uit Door Redactie

Tegenwoordig laten steeds meer mensen en bedrijven zich online op de hoogte stellen van  producten en diensten voordat zij tot aankopen overgaan. Dit betekent dus, wanneer jij geen website hebt, je veel klanten misloopt. Een goed gebouwde website is een eerste stap op weg naar meer bereik en dus een grotere klantenkring waardoor jij je doelen zal kunnen bereiken. Maar hoe begin je hieraan? Een website laten maken vergt enorm veel tijd en energie en het spreekt voor zich dat je tegen een aantal zaken aanloopt.

Webshop of Website?

De keuze tussen een website of webshop hangt af van de doelen die je wilt bereiken. Wil je je producten online verkopen? Of wil je liever je klanten informeren over diensten en oplossingen die je aanbiedt? In dat laatste geval spreken we over een corporate website.

Duidelijke communicatie

Waar moet je op letten?

  • Ga met de tijd mee. Je website is je visitekaartje en hiermee ‘verover’ je klanten! De vormgeving van je website is het eerste wat een klant ziet. Zorg ervoor dat dit klopt met de waarden en identiteit van je bedrijf en met die van je doelgroep. Voor een webshop geldt hetzelfde. Je bezoekers moeten je namelijk herkennen. 
  • Heb je al een huisstijl? De kleuren van je logo en de totale huisstijl geven je bedrijf een uitstraling. Wat wil je uitstralen en welk design past hierbij? Kleuren hebben associaties. Kloppen deze met jouw idealen?
  • Heb je al nagedacht over een menustructuur? Zoektermen die vaak worden gebruikt moeten voorkomen in het menu. Zorg ervoor dat in je menu de belangrijkste productcategorieën voorkomen.
  • De zoekfunctie wordt ook heel vaak onderschat. Met de zoekfunctie kan je erachter komen wat bezoekers op je website missen.
  • En altijd een responsive webdesign 

Na de vormgeving en in het verlengde daarvan de ontwikkeling van de site is het tijd om de website/webshop te vullen. Waar moet je op letten?

  • Relevante content: je inhoud moet aansluiten op de vraag van de klant.
  • Wees aandachtig tijdens het schrijven van je teksten. Houd de aandacht van je bezoekers vast!
  • Gebruik afbeeldingen! Maak je aanbod visueel. Beleving is key.
  • Klanten reviews op je website voor het zo nodige vertrouwen.
  • Is er persoonlijk contact nodig? Zo ja, gebruik dan een chatfunctie.

Wil je meer informatie over waar je op moet letten tijdens het maken van een website? Neem contact met op met een professioneel internet bedrijf! Solid Webdesign.

Professioneel