Waarom zoekmachine adverteren?

5 maart 2021 0 Door Redactie

Bij zoekmachine adverteren wordt er geadverteerd binnen zoekmachines als Google of Bing. Dit kan met tekstadvertenties maar bijvoorbeeld ook met producten. Er wordt betaald op basis van kosten per klik. Zoekmachine adverteren is de snelste manier op een hoge positie in de zoekmachine te bemachtigen en dus een snelle manier om meer traffic naar een website te genereren. Er zitten vele voordelen verbonden aan zoekmachine adverteren.

Zoekmachine adverteren in de customer journey

Naast dat zoekmachine adverteren een snelle manier is om een goede positie in de zoekmachine te bemachtigen is het goed in te zetten in de verschillende fasen van de customer journey. Adverteren in de zoekmachine maakt het mogelijk zichtbaar te zijn tijdens de klantreis van de doelgroep. De kans is groot dat een potentiële klant tijdens het oriënteren gebruik maakt van een zoekmachine. Door zoekmachine adverteren in te zetten op relevante zoektermen binnen de verschillende fasen creëer je zichtbaarheid binnen de customer journey. Daarnaast is het ook mogelijk advertenties te targeten op doelgroep. Zo wordt alleen jouw doelgroep bereikt. Dit kan door te filteren op bijvoorbeeld locatie, interesses of tijdstippen.

Controle over de kosten

Hoe veel je uitgeeft aan zoekmachine adverteren bepaal je zelf. Je betaalt namelijk per klik en kunt zelf instellen hoe veel je voor een klik wilt betalen en wat het totale budget is. Het is belangrijk een doelstelling op te stellen. Hoe veel conversies wil je bereiken door de inzet van zoekmachine adverteren? Tijdens een zoekwoordenonderzoek kan een schatting worden gemaakt van het benodigde budget om de doelstelling te kunnen behalen. Daarbij dient gekeken te worden naar de gemiddelde kosten per klik voor de zoektermen waarop jij gaat adverteren. Door vervolgend te kijken naar het gemiddelde doorklikratio en conversiepercentage kan berekend worden hoe veel klikken er nodig zijn om de doelstelling te behalen. Doe het aantal klikken keer de gemiddelde kosten per klik. Zo bereken je het benodigde budget voor zoekmachine adverteren.