Wat doet de bedrijfsarts precies?

Wat doet de bedrijfsarts precies?

27 augustus 2021 0 Door Redactie

Naarmate werkplekken en de werkdruk in verschillende branches en industrieën in complexiteit  toenemen, neemt de bedrijfsarts een steeds belangrijkere rol in om het welzijn van de werknemer en de onderneming te waarborgen. Arbeidsgeneeskunde is een klinische specialiteit waarbij artsen zich volledig bezighouden om mensen zowel mentaal en fysiek goed aan het werk te houden. Een bedrijfsarts kan een waardevolle bijdrage leveren aan de beoordeling van de omgeving van het individu, de algehele gezondheid en hun vermogen om veilig te werk te gaan. In dit artikel spitsen we  verder toe op wat de bedrijfsarts precies kan betekenen voor de werkvloer.

De werkomgeving van de bedrijfsarts

Het werk van een bedrijfsarts is uiteenlopend en is afhankelijk van de gevaren van een bepaalde bedrijfstak. Arbeidsgeneeskunde omvat voornamelijk klinische medische activiteiten en onderzoek van werkplekken, om de gezondheid en veiligheid te waarborgen. In vele gevallen werkt de bedrijfsarts in multidisciplinaire teams die onder andere bestaan uit verpleegkundigen, ergonomen, psychologen, therapeuten en arboadviseurs. Op deze manier maakt de bedrijfsarts onderdeel uit van een team die gevaren en risico’s volledig in kaart brengen en daar waar nodig is adviezen geven en  veranderingen implementeren.

Taken van de bedrijfsarts

De taken van de bedrijfsarts houden zich voornamelijk bezig met de beoordeling van de interactie tussen werk en gezondheid van de werknemers. Dit kan een bedrijfsarts bijvoorbeeld doen door middel van preventief medisch onderzoek, om vast te stellen of een werknemer geschikt is om veilig en gezond te werken. De takenlijst waar de bedrijfsarts verantwoordelijk voor is, bestaat onder meer uit:

  • Kennis opdoen van de specifieke werkzaamheden op de werkvloer
  • Manieren vinden voor het bevorderen van de gezondheid en levensstijl op de werkvloer
  • Bepalen welke fysieke en emotionele capaciteiten van de werknemer van belang zijn voor de uitvoering van werk
  • Kennis opdoen van diverse methoden voor revalidatie
  • Het aanbieden van revalidatie om mensen weer te helpen te gaan werken
  • Advies geven over alternatief werk aan mensen met gezondheidsproblemen
  • Kennis opdoen van de diverse gevaren en kritieke punten van werkprocessen