Wil je ook tevreden medewerkers?

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Natuurlijk wil je als bedrijf dat je medewerkers het naar hun zin hebben, dit is niet alleen goed voor het werk wat ze doen maar ook voor de sfeer onderling. Door het uitvoeren van een medewerkerstevredenheidsonderzoek kom je erachter of je medewerkers het naar hun zin hebben, en wat er eventueel veranderd moet worden als dit niet zo is. Ook wanneer er personeel thuiswerkt, is het belangrijk als bedrijf om te weten wat er speelt en wat er verbeterd kan worden. Dit doe je niet eenmalig maar structureel om een goed beeld te krijgen.

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Luister naar je medewerkers

Als bedrijf kun je niet zonder je medewerkers, de tijd dat een bedrijf alles bepaald is niet meer. Steeds vaker zijn bedrijven compleet afhankelijk van personeel, niet verwonderlijk dat je als bedrijf naar je mensen luistert. Vraag daarom aan mensen door middel van een medewerkerstevredenheidsonderzoek of ze tevreden zijn, en wat er eventueel nog beter kan. Het is natuurlijk wel van essentieel belang welke vragen je stelt, vragen die er echt toe doen en waar je een goed beeld bij krijgt van de situatie binnen je bedrijf. Hier kun je dan op in spelen en de situatie verbeteren.

Het onderzoek is gedaan en dan?

Als bedrijf heb je een medewerkerstevredenheidsonderzoek gedaan, en de resultaten zijn bekend. De data die is verzameld moet gestructureerd worden, met bepaalde tools kun je dit doen. Overleg met je medewerkers over de uitslag van het onderzoek, betrek leidinggevende ook bij de resultaten. Meer betrokkenheid kan ook al meer tevreden werknemers betekenen, maak actiepunten van de resultaten. Deze punten kunnen zowel op organisatorisch als persoonlijk niveau zijn, natuurlijk overleg je met de medewerkers over de actiepunten. Ga stap voor stap te werk, en probeer niet alles in een keer te doen. Dit geeft overzicht en de acties zijn goed uit te voeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *