WordPress bouwer

WordPress bouwer

16 november 2020 0 Door Redactie

38% van de websites, blogs, nieuwssites en shops op internet zijn doormiddel van het CMS WordPress opgezet. De populariteit blijkt doorlopend te groeien en steeds meer bedrijven spreken de voorkeur uit voor de inzet van WordPress voor de ontwikkeling van hun websites. Deze groei gaat samen met vernieuwende innovaties, informatie en technologie op dit gebied. Daarom is het heel belangrijk om als wordpress developer op de hoogte te blijven van deze nieuwe ontwikkelingen.  Welke skills en competenties moet je bezitten om als WordPress Developer te kost te kunnen verdienen? En wat is er nodig om een goede WordPress ontwikkelaar te zijn? Hier is een lijst met skills die iedere WordPress-ontwikkelaar zou moeten bezitten. 

1. De essentiële programmeer en design skills.

De belangrijkste vaardigheid die iedere ontwikkelaar moet bezitten is de kennis in programmeer- en opmaaktalen waaronder: HTML, CSS, Javascript, PHP, JQL en andere. Deze technische kennis is de basis van ieder project waar een WordPress-ontwikkelaar zich mee bezighoudt. 

Wordpress bouwer

2. Technische bekwaamheid

Iedere ontwikkelaar heeft zijn eigen manier van werken. Echter, de technische vaardigheid vormt de basis van alles wat er wordt ontwikkeld. Zorg er dus voor dat jij als ontwikkelaar weet waar je mee bezig bent en blijf deze vaardigheden continue aanscherpen.

3. Zakelijke Kennis

Omdat WordPress voor het grootste gedeelte voor commerciële doelen wordt gebruikt is zakelijke kennis belangrijk. Bijvoorbeeld kennis in contentmanagement, commerce marketing en digitale beveiliging.

4. Sales en marketing

De basisvaardigheid in sales en marketing is voor iedere ontwikkelaar eveneens belangrijk. Hoewel ze geen marketing in de ware zin van het woord zullen uitvoeren is een deel van de kennis nodig voor het bieden van advies en oplossingen voor de klant.

5. SEO

SEO zorgt ervoor dat je website opgemerkt blijft in de oceaan van online concurrenten. Het is dan nodig dat elke pagina op de website SEO geoptimaliseerd is. Een ontwikkelaar moet weten hoe ze dit per bouwsteen moeten waarmaken en ze moeten weten hoe crawlers, metatags en sitemaps werken. 

6. Online beveiliging

Iedere WordPress ontwikkelaar moet zich ervan bewust zijn van de veiligheidsproblemen en hoe ze deze kunnen verhelpen. Beveiliging en updates zijn essentieel voor een website. 

7. Mobiele Ontwikkeling

Mobiele apparaten zijn populairder dan desktop apparaten als het gaat om het surfen op het internet. Het is belangrijk dat wordpress ontwikkelaars het responsive design begrijpen en de basis van de website hierop bouwen. 

8.  Houden van wat je doet

Tenslotte geloven wij in het feit dat je moet doen wat je gelukkig maakt. Als je de werkzaamheden van een wordpress ontwikkelaar niets vindt is het misschien een idee om iets anders te zoeken.

website laten maken den bosch ? Solid-webdesign.nl