Zit/sta bureaus

Tegenwoordig zijn de meesten druk aan het werk, buiten of binnen, onderweg of op een vaste plek. De één heeft een kantoorbaan, de ander is de hele dag onderweg of komt bij de hulpbehoevenden langs. Hiernaast zijn er nog talloze andere voorbeelden te benoemen voor de verschillende werkvelden. Wat je overigens bij vrijwel alle locaties tegenkomt, werk, school of thuis, is een zit sta bureau.

Gezondheid

Een bureau is ideaal, je kunt er veel op kwijt en je hebt een groot oppervlakte waar je op bezig kan. Wel is het op te merken dat de maatschappij zich zorgen maakt over het feit dat, wanneer je de hele dag achter een bureau zit, er lichamelijke gezondheidsklachten kunnen ontstaan. Denk hierbij aan een pijnlijke rug, nek en schouders op korte termijn. Op langere termijn kan gewichtstoename worden opgemerkt. Ook hart- en vaatziekte kunnen om de hoek komen kijken. Hierom is het belangrijk bijvoorbeeld om na een halfuur zitten, even te gaan bewegen. Dit stimuleert vervolgens ook de stofwisseling.

Zitten, of toch staan?

Je het tegenwoordig steeds meer, een zit sta bureau. Dit is een bureau die zowel omhoog als omlaag kan. Omlaag om er aan te kunnen zitten en de juiste hoogte te hebben voor wanneer je op een stoel zit. Omhoog om te kunnen gaan staan aan het bureau. Door dit af te wisselen in de tijd dat je achter het bureau zit of staat, doorbreek je de statische houding waarin het lichaam zich verkeerd. De naam zegt het al, een zit sta bureau is precies wat het omschrijft: een bureau om aan te kunnen zitten maar ook om aan te staan. Voor vele bedrijven is het inmiddels ook verplicht om een zit sta bureau te hebben. Dit heeft natuurlijk ook weer alles te maken met de gezondheid. Een zit sta bureau is ideaal, af te stellen op de wensen van diegene die er achter zit én een goede keus voor de gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *